Wicio1d Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Witam!! Mam Do Was prośbę, czy może ktoś z Was wie jak wykonać słupy trakcyjne jakie królują na PKP. Chodzi mi o słupy betonowe (takie jak na załączonej fotce). Jeśli ktoś miał jakąś styczność z tym i robił lub próbował zrobić niech odpowie na moja prośbę. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 może napisz jaka skala bo technika wykonania będzie się różniła :] proponował bym pręt polistyrenowy o wymaganym przekroju.. wywiercisz odpowiednie otwory, obejmy wykonasz z blachy, a odpowiednią fakturę nadasz podczas malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 22 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2007 1:87 (HO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 malutkie :P no to proponował bym albo polistyren, albo zakupić takie słupy gotowe w sklepie kolejkowym :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 22 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2007 O nie żadnych gotowców, szkoda mi kasy wiem ile się wykrwawiłem na samych torach, więc zrobię sam. A tak na marginesie to będzie do małego (w skali HO) modelu elektrowozu EZ - papierowego. Ten pomysł z polistyrenem to może dobry pomysł, ale praktyczne jego wykonanie to z pewnością dłuuuga droga, czasu mam niewiele, raptem do poniedziałku no i.... Reszty można się domyśleć co jest w poniedziałek (naturalnie ten:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi