Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

z czego będziesz dorabiał klosze lamp?

Napisano

jako początkujący modelarz po dłuuuuuuugiej przerwie z miłą chęcią śledzę Twój wątek bo Golfik prawdopodobnie będzie następnym moim modelem. Dlatego podpytuje z czego będziesz robić bo faktycznie Revelowskie halogeny jakoś nie pasują do całości.

Napisano
bo Golfik prawdopodobnie będzie następnym moim modelem.

Nie pchaj się w Golfa od Revell... jakkolwiek nie był byś początkujący lub zaawansowany w dziedzinie modelarstwa.

Kup lepiej Golfa od Fujimi....

Napisano
bo Golfik prawdopodobnie będzie następnym moim modelem.

Nie pchaj się w Golfa od Revell... jakkolwiek nie był byś początkujący lub zaawansowany w dziedzinie modelarstwa.

Kup lepiej Golfa od Fujimi....

Dobrze wiedzieć na przyszłość

Napisano
z czego będziesz dorabiał klosze lamp?

Ja proponuje poszukać w domowej aptece . Może uda się coś dopasować.

Napisano

Spróbuj poszukać dodatkowych okrągłych halogenów od Italeri jako dodatek do ciężarówek. Może średnica będzie pasować. Możesz jeszcze poszukać tzw. elektrowni od Subaru 2001 z Tamiya.

Napisano
Zmierz czy będą pasować piszę ,że 7mm średnicy mają.

Rurka ma dokładnie 7,1 mm średnicy po obwodzie.

Ładne te lampy, ale mi są potrzebne z płaskim kloszem...

Spróbuj poszukać dodatkowych okrągłych halogenów od Italeri jako dodatek do ciężarówek. Może średnica będzie pasować. Możesz jeszcze poszukać tzw. elektrowni od Subaru 2001 z Tamiya.

... takie właśnie ma elektrownia z Subaru, są płaskie, ale za duże, na tyle za duże, że było by sporo szlifowania....

Szukam nadal odpowiednich

Napisano

U mnie chwilowy postój w pracy nad Golfem, organizuję miejsce w którym będę mógł malować modele, chce zbudować tez kabinę lakierniczą....., w pierwszym etapie podstawa pod kabinę...

GYP1Zl.jpg

Napisano
W tej lakierni to chcesz malować elementy od skali 1:1? Pokaż jak praca postępuje

Jest taki plan...

To jest tylko taka "szafka" i miejsce gdzie docelowo ma stać ów lakiernia, nad którą pracę dopiero zaczynam,oczywiście efekty prac przedstawię.

• 8 months later...
Napisano

No to wracam do gry....

Z kabiny do malowania nic nie wyszło, więc z malowaniam nadal jestem w ciemnej , ale nic to....

Pod maską usunięte coś tam, coś tam....

0kmwsx.jpg

Napisano

Witam,

Klosze do halogenów, które otrzymałem od Arni44, pasują bardzo dobrze, a poniżej takie duperelki, ułamane w dodatku.... ;)

EgKcLN.jpg

iQoEFt.jpg

Dziękuję.