Skocz do zawartości

Subaru Impreza '98 1:24 Tamiya (WRC Monte Carlo)

psychoscur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie

Postanowiłem wkońcu podzielić się z wami moimi pracami nad Subaru, które zacząłem jakoś na początku lipca później oczywiście słońce wakacje itp więc został odłozony teraz za oknem pogoda jaka jest każdy widzi.. wróciłem więc do projektu.

Jest nim dokładnie jak w temacie Subaru Impreza '98 1:24 Tamiya wersja WRC Monte Carlo, zdążyłem już zauważyć, że niedawno pojawił się na forum ten sam model - co hymm może i ruszyło we mnie coś aby pokazać i swój :P Ale nie ma w tym ani grama rywalizacji i tym podobnych, mam już zarys w głowie co chce osiągnąć i dążę do tego baaardzo powoli małymi kroczkami

Na pewno nie będzie to wersja "z pudełka" dlatego w temacie WRC Monte Carlo jest w nawiasie, może i nie zaskoczę nikogo jak napiszę że będzie obniżony i zasadzona inna felga i jeszcze parę innych zmian o których będę powoli pisał w miare kolejnych postów, no ale taki właśnie będzie

Z racji na to że właśnie siedzę w pracy nie będę się narazie rozpisywał jakoś obszernie dodaje fotkę podglądową dla zaostrzenia apetytu, a skrobnę coś więcej z postępów prac wieczorkiem przy piwku ;]

Jest to fotka z lipca

2yetWuJ.jpg

Dzięki za poświęcony czas

Ooooo

Bardzo jestem ciekawy dalszego postępu prac, Dodaj w miarę możliwości więcej zdjęć...

Niestety, obowiązki zawodowe, ale nie tylko, mocno ograniczają czas na zajęcie się hobby...

Ale nie ma co narzekać, to nie są wyścigi...

Czekam cierpliwie na kolejne aktualizację.

Jak narazie działałem sporo przy zawieszeniu, mozna bylo zostawic wszystko tak jak jest i na janusza przykleic kola na stale, ale postanowiłem zrobić to porządnie aby koła mogły się kręcić czy się uda to sie zobaczy ;D było sporo przymiarek i przeróbek na poczatek trzeba było "skręcić gwint" ;)

RLlsz0U.jpg

WezfUkE.jpg

Myśle, że wyszło całkiem dobrze, trzeba było jeszcze tylko dostosować resztę elementów, i troszkę podciąć budę aby weszła półoś

utePFGv.jpg

Dorobiłem też troche nadkola aby nie świeciła taka wielka dziura. Jedyny problem polega glównie na tym, że jak się zajmę modelem to zapominam o robieniu fotek. W sumie to mam jeszcze przerobiony wydech końcowy, wstępnie sklejoną klatkę i szykuje powoli detale pod malowanie podkladem, czyszczę z nadlewek coś tak sobie majstruje po swojemu Myśle, że do końca miesiąca bede mial juz przygotowana bude pod kładzenie koloru bo jak narazie wyglada, a raczej nie wyglada za dobrze ;D

kIDXA2B.jpg

buv12Vp.jpg

Jutro postaram się porobić jeszcze fotki z tego co jest wykonane, obawiam sie jedynie, że fotki które daje bedą duże bo pisze posta z telefonu a jakoś za tym nie przepadam ;p jak cos poprawie jutro

Ja bym to zawieszenie obniżył na sprężynie amortyzatora, ale zrobiłeś po swojemu i ok....

Chciałem zachować jak najwierniejszą opcję w samochodzie jasne można upie... sprężyny aby było nisko ale to subaru a nie czinquaczento, więc chciałem zrobić coś w ślad "skręcenia gwintu" a skręcając gwint zmniejszasz wysokość całego amortyzatora ale sprężyna zostaje nietknięta chyba wiadomo o co chodzi ;]

Co by nie dawać posta na sucho wstawiam jakąś fotkę którą jeszcze odnalazłem Gdzie w planach było nawet zrobienie widebody, ale stwierdziłem, że to jeszcze nie ten model... może przyszły może pójdą co Cobry która cały czas czeka na lepsze czasy

xx7zswe.jpg

a tak wygląda z profilu obniżone przedni i tylne zawieszenie, wystarczy załozyć standardowy set czyli gumki i tarcze do tego koła i będzie tak jak powinno.

aXNcKaj.jpg