Piotr_P Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Witam. Jako ,że zimą moje warunki w warsztacie są niewiele lepsze niz na zewnątrz skromnie powstał jeden ostatnio model. Od dłuższego czasu chodził za mną jakiś pojazd z wczesnego okresu wojny i w szarościach. Chciałem poćwiczyć szare,niemieckie malowanie bo miałem z tym problem. Długo nie podejmowałem tej tematyki. Dlatego też wybór padł na tani lecz przyjemny zestaw gazetkowego Sd.Kfz.265 z serii Wrzesień 1939. Podjąłem nierówną walkę z gąsienicami i idąc tropem FLECZER'a nieco podrasowałem ich wygląd. Igłą lekarską,rylcem i mini wiertarką podłubałem w ich wyglądzie.Tymbardziej wielki szacun dla jego pracy. To wielka mordęga. Jemu wychodzi to lepiej . Jaki efekt oceńcie sami. Model pomalowany jest bazowo Vallejo German Grey, modulowany jakimiś Vallejo ,które mi zostały po przygodzie z samolotami.Odpowiednio Dark Slate bodajże oraz jaśniejszy Light Grey. Na to filtr AK Interactive Tri tonal Camo,wash AK075,zacieki AK Streaking Grime,Fuel Stains pigmenty Vallejo i jakiś inne dzięki uprzejmości Hiwisa. Miała być podstawka z płotkiem ale w tych warunkach ,w których niestety pracuję odpusciłem sobie na korzyść kilku "artystycznych wizji" ze szkalneczką i łyżką. Fotki: Po czarnej stronie Mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Jako ,że zimą moje warunki w warsztacie są niewiele lepsze niz na zewnątrz skromnie powstał jeden ostatnio model.... Spoko Piotrze, idzie ocieplenie A modelik przedni jak każdy, który tutaj ostatnio prezentujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi