Piotr_P Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Witam. Zakładam jeden z nielicznych swoich warsztatów. Za dużo poprawiania gotowych modeli ostatnio miałem ,więc może teraz będzie lepiej. Model zakupiony dobry rok temu. Klasyczne PST z rodziny pojazdów ZIS-5 z dodanym napędem gąsienicowym. Piękna konstrukcja z napedem łańcuchowym Bedzie trochę dokumentacji,trochę fotek ,mam nadzieję konstruktywnych uwag i kupę rzeźby. Jak widać zdecydowałem ,ze wymienię działko plot na zvezdę. Dodatkową zaletą będzie załoga. Może będzie metalowa lufa....nie nastawiam się ale może. Pierwsze zdjęcie dokumentalne W tym obrębie będzie najwięcej prac. Poprawka gąsienic i wózków. Na razie pocieniłem błotniki. Powoli sklejam ramę i kabinę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 No to działaj. Ja chyba też zrobię jakąś sowiecka ciężarówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Spore wyzwanie,ale milo będzie popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Lutego 2017 Autor Share Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) No cóż. Jest ryzyko jest zabawa ;) Na razie wiem,że działka na pace nie będzie bo rzekomo nie ma zdjęć potwierdzających taką zabudowę. Są zdjęcia Zis-6 ,Gaz'ów ale Zis-42 brak. Są za to z holowanymi działkami 61K ,czyli pełna Zvezda się sprzyda. Trafiłem na fajną stronę z odrestaurowywania ZISa ( choć ogólnie tę stronę znam od dawna to wczesniej mi umknęło) http://svsm.org/gallery/zis42 Świetne fotki drewnianej kabiny i układu gąsienicowego.... Podpierał się też będę na tym warsztacie częściowo.... http://maquetas.mforos.com/480450/10801639-zis-42m-half-truck-1-72-pst/ Edytowane 3 Lutego 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Lutego 2017 Autor Share Napisano 3 Lutego 2017 Mniej więcej wszystko poskładane do kupy... Tył tylko przyłożony,tak jak osłona silnika z chłodnicą. Boki kabiny i tył już przyklejony. Musiałem wyciąć poprzeczki ramy ,żeby zainstalować zbiornik paliwa. Nijak nie pasował w miejscu gdzie być powinien w oryginale. Jutro uzupełnię poprzeczki ,niemniej jednak już w czysto hipotetycznych miejscach. Teraz najgorsze przede mną. Układ gąsienicowy..... Ps. Przednia osłona wystająca przed silnikiem jest do wymiany. Wręcz do wyrzucenia. Za duża,za wysoko,za daleko do przodu. Coś trzeba z tym zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi