MartinPosen Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Witam. Wraz z eksperymentami na kolejnym statku oraz przygotowaniami na nowy "projekt", zacząłem przeszukiwać internety oraz rozmyślać nad uzyskaniem lepszego efektu malowania pokładu. A konkretniej nad malowaniem "drewnianego" pokładu na okrętach, w taki sposób aby nadać mu więcej realizmu. (wiecie cieniowanie w szparach po miedzy deskami itd.) No i mam pytanie jakie są wasze metody na uzyskanie zacnego efektu drewna? Ja, na razie pobawiłem się cieniutkim pędzlem oraz ołówkiem a konkretnie grafitem, jednak wciąż efekt mnie nie zadowala. Chodzi mi o uzyskanie podobnego efektu jak na tym zdjęciu. http://prntscr.com/ea51xt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 A zalewales brazowym washem?? Cieniowane w szparach jak to piszesz nie da mu wiecej realizmu dopóki chyba nie wycieniujesz samych desek, i tam nie zróżnicujesz kolorów i odcieni, szpara zawsze bedzie ciemna byś mial ladny kontrast. deski pomaluj w rożne odcienie, sikawka w dlon i rolka tasmy do maskowania i lecisz z tematem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinPosen Napisano 18 Lutego 2017 Autor Share Napisano 18 Lutego 2017 A jakie farby polecisz do tego zadania? W sensie kolory itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 A ten poklad na załączonym zdjęciu to jesteś pewien że plastik? A nie fornirowanie? Ja bym położył washa czarnego w szpary, poźniej prószył kolorem a na końcu poprawił igłą szpary żeby dokopać się do czarnego lub delikatnie ostrym ołówkiem zaznaczał krawędzie. Pokład faktycznie zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi