MartinPosen Napisano 17 Lutego 2017 Napisano 17 Lutego 2017 Witam. Wraz z eksperymentami na kolejnym statku oraz przygotowaniami na nowy "projekt", zacząłem przeszukiwać internety oraz rozmyślać nad uzyskaniem lepszego efektu malowania pokładu. A konkretniej nad malowaniem "drewnianego" pokładu na okrętach, w taki sposób aby nadać mu więcej realizmu. (wiecie cieniowanie w szparach po miedzy deskami itd.) No i mam pytanie jakie są wasze metody na uzyskanie zacnego efektu drewna? Ja, na razie pobawiłem się cieniutkim pędzlem oraz ołówkiem a konkretnie grafitem, jednak wciąż efekt mnie nie zadowala. Chodzi mi o uzyskanie podobnego efektu jak na tym zdjęciu. http://prntscr.com/ea51xt Cytuj
TReS Napisano 18 Lutego 2017 Napisano 18 Lutego 2017 A zalewales brazowym washem?? Cieniowane w szparach jak to piszesz nie da mu wiecej realizmu dopóki chyba nie wycieniujesz samych desek, i tam nie zróżnicujesz kolorów i odcieni, szpara zawsze bedzie ciemna byś mial ladny kontrast. deski pomaluj w rożne odcienie, sikawka w dlon i rolka tasmy do maskowania i lecisz z tematem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
MartinPosen Napisano 18 Lutego 2017 Autor Napisano 18 Lutego 2017 A jakie farby polecisz do tego zadania? W sensie kolory itd.? Cytuj
model11 Napisano 27 Lutego 2017 Napisano 27 Lutego 2017 A ten poklad na załączonym zdjęciu to jesteś pewien że plastik? A nie fornirowanie? Ja bym położył washa czarnego w szpary, poźniej prószył kolorem a na końcu poprawił igłą szpary żeby dokopać się do czarnego lub delikatnie ostrym ołówkiem zaznaczał krawędzie. Pokład faktycznie zacny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi