truckman Napisano 6 Stycznia 2008 Share Napisano 6 Stycznia 2008 Zabieram się za budowę niskopodwoziówki mniej więcej coś takiego http://www.zremb.com/site_pl/naczepaniskopodwoziowa.htm ale mam problem na samym początku skąd wytrzasnąć koła w skali 1:24 o rozmiarówce 235/75r 17,5 :( 1.Pierwszy pomysł by wyciągnąć z zabawki jakieś (ale skąd wsiąść tak odzwierciedlone) 2. Zrobić z papieru na podstawie jakiś innych kół z np małego modelarza (mała dokładność) 3. Odlać całe koła z żywicy (dość skomplikowany proces tworzenia) 4.Wytoczyć np w plastiku albo metalu (mała dokładność i ciężki dostęp do narzędzi) Proszę o pomoc potrzebowałbym 12 takich kół. Ma ktoś jakiś pomysł skąd wytrzasnąć coś takiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2008 Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 a może coś z silikonem, plasteliną i żywicą wykombinujesz jedno koło na wzór i jedziesz z koksem - troche to będzie pracochłonne ale mało kosztowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Z papieru można je zrobić bardzo dokładnie, łącznie z bieżnikiem i śrubami, trzeba je tylko dobrze zaprojektować, skleić kilka sztuk i wybrać najlepsze. Potem wzmocnić wszystko klejem CA i używać jako wzór do odlewów z żywicy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 11 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2008 Bawiłem się już z żywica ale nie robiłem nigdy żadnych odlewów można prosić o jakiś mały instruktarz? Nie chcą dodawać następnego posta dopisuję do tego: Stwierdziłem że można zrobić koła z kartonu a ma ktoś na wzór np wiem że kiedyś wyszedł mały modelarz ze starem 25 chyba czy ma ktoś może by podesłać jedno na wzór? W ogóle nie wiem jak się zabrać za koła :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi