DP100 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Klasa Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Klasa Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Ponieważ PZL P.11c czeka na dostawę części zdecydowałem się na start z kolejnym modelem. Nie gwarantuję, że uda mi się go ukończyć w terminie, tym bardziej że "jedenestka" ma priorytet. Tym razem będzie to kolejny samolot tej epoki i z tej samej stajni a mianowicie PZL P.23B Karaś. Model również produkcji Mirage Hobby, skala 1:48. W tym przypadku daruję sobie dodatki. Po pierwsze, małżowinka jak widzi kolejne przesyłki przynoszone przez listonosza to temperatura w kotle jej wzrasta. Zawór bezpieczeństwa pod postacią sapania i chrząkania otworzył się kilka razy więc o wybuch już dosyć łatwo Po drugie, zestaw zawiera blaszkę (niedużą, ale jest) a sam model ma całkiem dobrze odwzorowane detale. Zdecydownie lepiej niż P.11c. Może uda mi się też samemu coś dodać. Poniżej krótki inbox: Detale: Szklarnia i blaszka: I kalki: Oznaczenia, zgodnie z jednym z proponowanych w instrukcji - 21 Eskadra Bombowa Brygady Bombowej w Krakowie. Chociaż to jeszcze podrążę i może będą inne oznaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Piękny samolot! Będę często tu zaglądał! Życzę powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi