naosi2 Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Witam. Czas na kolejny model. Wybór padł na Scanie 142H ze stajni Italerii. Będzie to samochód do przewozu drewna wraz z HDS`em. Jeżeli chęci pozwolą zbuduje do niego przyczepę, ale to wszystko wyjdzie w trakcie. W modelu będzie otwierana atrapa oraz drzwi. Plany są duże, lecz co z nich wyniknie to zobaczymy. Liczę na waszą pomoc. Obrazek podglądowy ja to ma w 90% wyjść Na ten moment zrobiłem nowe mocowania atrapy. Przedłużyłem ramę oraz skleiłem tylne zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billo Bill Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Będę podglądał dobrze zapowiadający się warsztat,bardzo podoba mi się ten model Scanii i pewnie kiedyś też go będę składał Trzymam kciuki i czekam na dalsze relacje z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Fajny projekt, bede zagladal, bo interesuja mnie tego typu pojazdy. Tak w ogole co do klonic to podalem Ci wymiary, ktore bazuja na nowym obowiazujacym prawie z 2013 roku, wiec do starszych ciezarowek nie bedzie to mialo odniesienia. Mam tu na mysli wysokosc klonic, szerokosc pozostaje taka sama . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naosi2 Napisano 7 Listopada 2017 Autor Share Napisano 7 Listopada 2017 Rozumiem Tomku. Dzięki wielkie za wymiary. Mam coś takiego http://www.mhs.com.pl/uploads/tx_mhswarehouse/Lawa_MHS_stala_1.pdf Może komuś się przyda. Tymczasem zabrałem się za silnik i żurawia. Silnik dostał kilka kabelków. Zlikwidowałem też szwy na łączeniach. Teraz tylko pomalować i wash. Przymiarka Zmieniłem mocowanie kabiny bo to co italerii dało to jakaś masakra. Syf Italerii Moja rzeźba Wyciąłem drzwi i przykleiłem mocowanie akumulatorów i butli Wstępnie zaczęty dźwig Przepraszam za jakość fotek ale smog w połączeniu z aparatem w telefonie nie daje pożądanego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi