Korx Napisano 15 Listopada 2017 Napisano 15 Listopada 2017 X-Wing Fighter Skala - 1:112 Revell Ze w zględu na to, że poległem całkowicie na białym (biały podkład Humbrola okazał się porażką a próba pomalowania go mieszanką białego Vallejo z dodatkiem błyszczącego medium jeszce większą) pomalowane części zostały umyte, psiknięte szarym podkładem i zostaną pomalowane na prawie zupełnie "wymyślone" barwy. Zachowana zastanie oryginalna kalkomania chyba, że nie będzie mi to odpowiadać to być może zastąpię ją jakimś malowaniem. Całość będzie w ciemnych szarościach (podstawowym kolorem będzie Medium Gunship Grey lub Panzer Dark Grey z Vallejo MA ) do tego spróbuję trochę suchego pędzla ze srebrnym i stalowym. Mam też kilka washy z Lifecolor więc zobaczę, czy uda się całość jakoś sensownie przy ich pomocy nieco pobrudzić... Zdjęcia robione ajfonem ale linkują do mojego Flickra ze zdjęciami w pełnej rozdzielczości Cytuj
Korx Napisano 22 Listopada 2017 Autor Napisano 22 Listopada 2017 Zostało jeszcze trochę malowania i kilka części. Finalne zdjęcia zrobię aparatem bo te mają dramatycznie przekłamane kolory... Cytuj
Korx Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Napisano 24 Grudnia 2017 Gotowy na podstawce z Tie Fighterem ;) https://flic.kr/s/aHsmcnAfXD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi