zimnylm Napisano 1 Stycznia 2018 Share Napisano 1 Stycznia 2018 Witam wszystkich zakupiłem model Black Pearl Zvezdy w skali 1:72. Model powinien dotrzeć do mnie za jakieś 3tyg. do tego czasu chcę zgromadzić materiały na budowę oraz pomalowanie i tu zaczyna się mój problem bo chcę zrobić jak najbardziej wierną kopie i poszukuje zdjęć z filmu może jakieś plany. Pomożecie koledzy bo w necie szukam już kilka dni i znalazłem tylko kilka skromnych fotek Potrzebuje też pomocy w doborze kolorów może bardziej doświadczeni koledzy podpowiedzą jakich farb i technik użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnylm Napisano 3 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2018 Up. Znalazłem już plany w zdjęcia kolega mi podrukuje ze scen z filmu także ten problem rozwiazany zostaje jeszcze kwestia malowania. Może ktoś ma pomysł jak uzyskać kolory i jakich farb użyć aby model najbardziej przypominał oryginał z filmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnylm Napisano 20 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2018 Model dotarł i zacząłem sklejać ale ciągle myślę o malowaniu. W planach mam położyć czerwony podkład na to pomalować czarną zielenią i czarnym lub tylko czarnym i zrobić z jasnego lub ciemnego brązu wash. A może zrobić odwrotnie tzn. pomalować na brąz i zrobić czarny wash? Nie znam odcieni farb modelarskich i nie bardzo wiem jakie farby kupić z tego co widziałem w sklepach modelarskich w necie to na ekranie komp. ciężko jest ocenić odcień. Może mi ktoś poleci jakiego producenta i jakie odcienie farby kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi