syk666 Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 Witam! Kolejna moja relacja będzie dotyczyła modelu Hondy CB 750 F z Tamiyi, w skali 1:12. Jak na pierwszy motocykl, myślę że będzie ok. Na początek przygotowałem silnik i parę drobiazgów do malowania. Model będzie malowany sprayami Tamiyi, na aerograf póki co niestety nie mam warunków. Pozdrawiam! syk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 Możesz wstawiać zdjęcia normalnej wielkości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 O jak rozkręcił się temat motocykli na forum też zastanawiałem się nad tym modelem i teraz z chęcią będę śledził ten warsztat... Tylko większe zdjęcia wstawiaj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syk666 Napisano 23 Września 2018 Autor Share Napisano 23 Września 2018 Następne będą większe. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 Cze.. Siadam i obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syk666 Napisano 23 Września 2018 Autor Share Napisano 23 Września 2018 Silnik pomalowany, najpierw podkład Vallejo, a potem Tamiya TS-17. Z efektu jestem zadowolony. Pomalowane zostały również gaźniki i sklejone w całość. Dokleiłem świece zapłonowe, przymocowałem przewody, dokleiłem gaźniki i na chwilę obecną silnik prezentuje się tak: Pozdrawiam! syk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziarkoski Napisano 24 Września 2018 Share Napisano 24 Września 2018 Fotki dużo bardziej wyraźne niż poprzednie. Zapowiada się ciekawie wiec będę tu zaglądał na bieżąco. Używasz podkładu Vallejo 400 ml? Jak tak to czy on się dobrze zgrywa właśnie z farbami Tamiya w sprayu? I ogólnie jak Ci się nim pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syk666 Napisano 24 Września 2018 Autor Share Napisano 24 Września 2018 Tak, używam tego właśnie podkładu, w dużej puszce i z farbami Tamiya współpracuje on bardzo dobrze, nic się z nim nie dzieje. Tego samego zestawu używałem przy malowaniu Mercedesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziarkoski Napisano 24 Września 2018 Share Napisano 24 Września 2018 W takim razie muszę go spróbować bo wychodzi znacznie taniej niż Tamiya. Przewody były w zestawie czy je dorabiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syk666 Napisano 24 Września 2018 Autor Share Napisano 24 Września 2018 Przewody są w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 U mnie też na warsztacie ten model. Zresztą jak jeszcze 4 inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi