piotrek18tw Napisano 28 Września 2018 Share Napisano 28 Września 2018 Witam. Jako że w niedługim czasie powinien do mnie dotrzeć transkit na shelby gt500 eleanor w 1/24, potrzebuję zakupić jakąś bazę. W transkicie jest skorupa, lampy, koła, deska itp., ale potrzeba podwozia, silnika, wnętrza, szyb. Naturalnym wyborem bazy wydaje mi się łatwo dostępny i chyba nienajgorszej jakości mustang fastback 2+2 revella, ale może macie jakieś inne propozycje? Ponadto, szukam jakichś modeli do złożenia w 1/24 z silnikami. Interesują mnie głównie japońskie (Honda, Nissan), ale tych jak na lekarstwo. Lubię też muscle cary, włoskie supersamochody (głównie Lambo, ale i starsze Ferrari) oraz brytyjskie, z reszty europy raczej tylko BMW. Czy znacie jakieś w miarę łatwo dostępne, niedrogie modele w których do składania są też silniki? Wiem o Hondzie NSX (jedną już mam, ale będę kupował drugi model), mam też Nissana 300ZX od Tamki i piękne Lambo Countach (bodajże od Esci, ponad 200 elementów, w tym śliczny silnik), ale szukam już następnych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Tak na szybko - z Japońców z silnikami masz RX7, R35 Tamiya, Rocket bunny/BRZ/GT86 Aoshima z silnikiem. Czasem lepiej odłożyć trochę kasy i kupić porządny model, żeby uniknąć niepotrzebnych nerwów. Polecam Ci stronkę 1999.co.jp, tam przejrzysz sobie zawartość danego zestawu - zdjęcia wyprasek. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek18tw Napisano 2 Października 2018 Autor Share Napisano 2 Października 2018 Oooo, RX7 bardzo dobry pomysł. Generalnie przeglądam różne te stronki, 1999 też, ale tych modeli są setki/tysiące - łatwo przeoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi