Edward Teach Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Witam, Właśnie ruszam z nowym projektem. Jest to niemiecki wóz dowodzenia Sd.Kfz.247 Aust. A. Nie była to chyba zbyt udana konstrukcja skoro zbudowano tylko 10 egzemplarzy. Poza tym jest to jedyny znany mi wóz dowodzenia pozbawiony radia. Własności terenowe też nie należały do najlepszych. Pojazd mógł jeździć właściwie tylko po drogach. Więcej tutaj: https://pl.wikipedia.org/wiki/Sd.Kfz.247 A teraz do rzeczy. Jest to model z serii wrzesień 1939. Pierwsze co zrobiłem to częściowo go skleiłem i pomalowałem farbą podkładową w spraju. To pierwszy raz jak używam farby podkładowej. O dalszych poczynaniach będę informował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Teach Napisano 14 Października 2018 Autor Share Napisano 14 Października 2018 Pomalowałem farbami Vallejo, Kolor German Grey błyszczy się strasznie. Inne kolor są matowe. Będę musiał pomalować przezroczystym lakierem matowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Teach Napisano 21 Października 2018 Autor Share Napisano 21 Października 2018 Model gotowy. Można go zobaczyć w galerii viewtopic.php?f=68&t=62446 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi