wuen Napisano 26 Lutego 2019 Share Napisano 26 Lutego 2019 (edytowane) Model "klasycznego super samochodu" z fajną sylwetką - chciałem mieć na półce... Miał być prosty w budowie - elementy skręcane na kilkanaście śrubek - pomyślałem "model na weekend" Rzeczywistość okazała się mniej optymistyczna - model z 2004 roku i patrząc na jakość - Fujimi nadal uczyło się robić dobre modele... Zaoferowano mechanizm zamykania drzwi w 3 położeniach - pomimo kilku różnych ustawień i korekt ja nie potrafiłem ustawić tak, aby drzwi dało się zamknąć - zostawiłem w opcji otwarte - mogę ustawić "prawie zamknięte" Kolor to mieszanka perłowego lakieru do paznokci + porcja farbki Amaranth Violett firmy RiceBox - z palety Porsche (takie farbki kupiłem kilka lat temu w Hobbyeasy) oryginalny lakier był zbyt perłowy i za jasny Na koniec - pomimo pozornej prostoty wynikającej z montażu za pomocą śrubek - nie polecam początkującym i mniej cierpliwym modelarzom - model wymaga duuuużo cierpliwości a montaż drzwi to już kuriozum Kilka fotek modelu, który z założenia miał powstać w weekend a zajął 2 tygodnie... Edytowane 26 Lutego 2019 przez wuen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi