modelswarrior Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 Witam wszystkich ! Chcę wam zaprezentować moją ostatnią wypocinę,jaką jest Nissan Silvia S15. Chciałem zrobić Nissana w takiej wersji torowej do amatorskich wyścigów Time Attack. Wnętrze zostało gruntownie przerobione, a komora silnika została zrobiona od podstaw. Komora silnika (lista przeróbek) : -wycięte nadkola w połowie -wzmocnienie pasa przedniego i całej komory -wzmocnione podłużnice -odlew silnika SR20DE od NegraHobby -turbosprężarka i filtr stożkowy od AP Models -przerobiony układ dolotowy -przerobiony układ wydechowy -przerobiona chłodnica wody z Hondy i dorobiony wentylator -zbiorniczek wyrównawczy -pompa hamulcowa -zbiornik na opary z odmy -różne przewody Wnętrze : -z oryginalnego wnętrza została tylko deska rozdzielcza,która i tak jest przerobiona -dodatkowe zegary w miejscu nawiewów -panel sterowania z przełącznikami -ręczny hydrauliczny -drążek zmiany biegów -akumulator z jakiegoś starego modelu -okablowanie -klatka bezpieczeństwa z innego modelu -pompa paliwa razem z filtrem -sportowy fotel kierowcy -pasy szelkowe -pedały sportowe Zewnątrz Nissan dostał splitter (przednia dokładka zderzaka) oraz candarsy (boczne lotki) i felgi od AP Models. Dorobiłem do Nissana taką małą podstawkę, fragment parkingu (tak jak jest na różnych zlotach i targach), i baner oraz latarnię która świeci. Z przeróbek to chyba tyle może coś pominąłem, ale teraz czas na zdjęcia Pozdrawiam Krzysiek~modelswarrior 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi