Seba77 Napisano 4 Czerwca 2019 Share Napisano 4 Czerwca 2019 Witam Czy kotoś posiada informację o malowaniu polskich torpedowców z lat 1935/1939 ? Sugerowane w instrukcji Mirage malowanie pokładów polskich torpedowców na kolor drewna wydaje mi się dziwne. Pokłady były metalowe i kiedy torpedowce służyły w Kaiser Marine to pokłady malowane były kolorem burt. Więc nie wiem co ma oznaczać kolor drewna bo na zdjęciach z epoki ( czarnobiałe) pokład nie różni się odcieniem od burt. Za wszelkie informacje z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 7 Sierpnia 2019 Share Napisano 7 Sierpnia 2019 Generalnie temat ma bogata literature, ale należy założyć iż pokład był stalowy ale malowany na brunatno i taki kolor najczęściej się spotyka. Wracam w przyszłym tyg to mogę poszukać bo mam gdzieś jakieś papiery na to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi