olej Napisano 6 Kwietnia 2008 Napisano 6 Kwietnia 2008 Mam taki model Academy http://www.hobbysta.pl/zero-fighter-type-52c-a6m5c-p-1132.html Na fotkach widać, że model jest z lat dziecięcych- robiłem go bardzo dawno. Widać ślady kleju itp. Mam pytanie. Bo chce ten model odnowa zrobić, skleić go i pokazać na nim moje umiejętności W jakim stosunku wymieszać kreta z wodą, aby została z niego kupa części. Czy w ogóle opłaca się go odnowa robić? Cytuj
Szymeeeek Napisano 6 Kwietnia 2008 Napisano 6 Kwietnia 2008 hmm temat był dużo razy wałkowany na forum, jeśli model sklejałeś cyjanoakrylem (kropelka itp) to jak wrzucisz do roztworu kreta z wodą to zostaną ci pojedyncze części ale jeśli model sklejałeś klejem do plastiku(humbrol ,wamod) to kąpiel w krecie nic nie da. Ja bym proponował wrzucić do roztworu w stosunku 1 litr wody na 2 nakrętki kreta ALE pamiętaj NIE WRZUCAJ MODELU DO ciepłego ROZTWORU BO CI PLASTIK PO WYKRęCA Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi