flynavy Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 W piatek udało mi się wreszcie skończyć szparkę w barwach 1PLM. Modelik wzbogacony o kabinę - tu miałem największy problem - kabina jest za szeroka. Konieczna więc była zabawa z pilnikami w celu odchudzenia ścianek w okolicach kabiny. Nie osiągnełem w 100% tego co powinienem. Dodatkowo wykorzystałem trochę blach extech. Jest w nim wiele niedociągnięć ale myślę że Koledzy będą łagodni z oceną. Jest jedna rzecz co mnie cieszy. Po raz pierwszy wykorzystałem komputer do stworzenia numeru bocznego - myślę, że wyszło całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Model zrobiony dość starannnie, podoba mi się. A nie masz ochoty podwiesić zbiornika podkadłubowego? Wg. mnie mig-21 bez zbiornika wygląda łyso (ale to kwestia gustu). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Witaj Całkiem sporo wycisnąłeś z bilkowego żelazka. A z tym zbiornikiem to kolaga Patyk ma rację. Ze względu na zmniejszony wewnętrzny zapas paliwa wszystkie dwustery dwudzistek jednek latały z dodatkowym podwieszeniem pod kadłubem. Pozdrawiam Damian Biwo P.S. Fajnie zobaczyć wreszcie jakiegoś MiG'a-21 na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Bardzo fany model. Szczególnie otwarta kabina. Prawdziwy egzemplarz można zobaczyć w Muzeum w Drzonowie. Pozdrawiam. Krystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 15 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Ze zbiornikiem to pomyślę - najlepsze jest to, że mam go pomalowanego - sęk w tym, z spojrzałem na moje pozostałe gotowe 21 i każdy ma zbiornik pod kadłubem, pomyśłałem że ten będzie inny. Ciekawe czy znajdę jakieś zdjęcie ze szparką bez zbiornika w locie. Przejrze literaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_gdynia Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Bardzo fajnie się prezentuje. A zdjęcie szparki w locie bez zbiornika tu: z forum Babich Dołów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 16 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Adamie! Dziękuję za zdjęcie naszej szparki. Wczoraj siedząc w biurze obserwowałem Bryzę latająca nad kępą oksywską i portem i tak sobie pomysłałem o tych dobrych czasach kiedy migi rządziły nad Gdynią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi