flynavy Napisano 14 Kwietnia 2008 Napisano 14 Kwietnia 2008 W piatek udało mi się wreszcie skończyć szparkę w barwach 1PLM. Modelik wzbogacony o kabinę - tu miałem największy problem - kabina jest za szeroka. Konieczna więc była zabawa z pilnikami w celu odchudzenia ścianek w okolicach kabiny. Nie osiągnełem w 100% tego co powinienem. Dodatkowo wykorzystałem trochę blach extech. Jest w nim wiele niedociągnięć ale myślę że Koledzy będą łagodni z oceną. Jest jedna rzecz co mnie cieszy. Po raz pierwszy wykorzystałem komputer do stworzenia numeru bocznego - myślę, że wyszło całkiem dobrze. Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 14 Kwietnia 2008 Napisano 14 Kwietnia 2008 Model zrobiony dość starannnie, podoba mi się. A nie masz ochoty podwiesić zbiornika podkadłubowego? Wg. mnie mig-21 bez zbiornika wygląda łyso (ale to kwestia gustu). Pozdrawiam Cytuj
Damiano82 Napisano 14 Kwietnia 2008 Napisano 14 Kwietnia 2008 Witaj Całkiem sporo wycisnąłeś z bilkowego żelazka. A z tym zbiornikiem to kolaga Patyk ma rację. Ze względu na zmniejszony wewnętrzny zapas paliwa wszystkie dwustery dwudzistek jednek latały z dodatkowym podwieszeniem pod kadłubem. Pozdrawiam Damian Biwo P.S. Fajnie zobaczyć wreszcie jakiegoś MiG'a-21 na forum Cytuj
KRYSTEK Napisano 14 Kwietnia 2008 Napisano 14 Kwietnia 2008 Bardzo fany model. Szczególnie otwarta kabina. Prawdziwy egzemplarz można zobaczyć w Muzeum w Drzonowie. Pozdrawiam. Krystek Cytuj
flynavy Napisano 15 Kwietnia 2008 Autor Napisano 15 Kwietnia 2008 Ze zbiornikiem to pomyślę - najlepsze jest to, że mam go pomalowanego - sęk w tym, z spojrzałem na moje pozostałe gotowe 21 i każdy ma zbiornik pod kadłubem, pomyśłałem że ten będzie inny. Ciekawe czy znajdę jakieś zdjęcie ze szparką bez zbiornika w locie. Przejrze literaturę. Cytuj
adam_gdynia Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 Bardzo fajnie się prezentuje. A zdjęcie szparki w locie bez zbiornika tu: z forum Babich Dołów Cytuj
flynavy Napisano 16 Kwietnia 2008 Autor Napisano 16 Kwietnia 2008 Adamie! Dziękuję za zdjęcie naszej szparki. Wczoraj siedząc w biurze obserwowałem Bryzę latająca nad kępą oksywską i portem i tak sobie pomysłałem o tych dobrych czasach kiedy migi rządziły nad Gdynią Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi