gren Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Jak w poprzednim temacie ale mam nadzieję ze zdjęcia są lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 całkiem spoko, ale jeśli pozwolisz na kilka uwag. Rozjaśniłbym miejscami skórę. Nie wiem jakimi farbami malujesz, ale np w vallejo fajny jest do tego basic skin tone. Włosy tutaj również użyłbym kliku odcieni, żeby je uplastycznić - np. ciemniejszy niż ten żółty jako kolor bazowy, potem ten żółty ale bez zamalowywania najgłębszych cieni, następnie jasny żółty ale jakiś blady malując usta dobrze jest dolna wargę punktowo rozjaśnić, np. do koloru bazowego dodając białego. Mam wrażenie, ze malujesz za gestą farbą. Lepiej jest położyć kilka cienkich warstw niż jedną grubą - poza estetyką łatwiej łączyć na figurce kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 4 Lutego 2022 Autor Share Napisano 4 Lutego 2022 DZIĘKI . co do włosów to trochę je przemaluję i popracuję nad całością w sobotę. .skóra to vallejo dark flesh,salmon rose, skin tone, brown rose, różnie zmieszane ta jest robiona w całości pędzlem bo trochę padł mi aerograf. grubsza farba fest na wzorkach sukni.jak na to patrzę to albo muszę robić mniej subtelne tonowania albo coś zrobić z zdjęciami.bo jak przeglądnąłem te które mam zrobione to szlag mnie trafił.inna sprawa że niektóre cienie na figurkach wyglądają dobrze a po powiększeniu to normalny koszmar ubraniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 WINRICH .Jeszcze raz Dzięki. ,miałeś rację z gęstścią farby teraz rozcieńczyłem ją do poziomu akwareli i jest lepiej . sądziłem że maluję dość rozwodnionymi farbami ,ale więcej wody dało lepszy efekt przynajmniej na figurce testowej, szukam patentu na malowanie pończoch,przy tym temacie wymiękam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi