Endrju Napisano 4 Marca 2023 Napisano 4 Marca 2023 (edytowane) Przedstawiam model czołgu przeciwlotniczego Crusader III AA Mark III w barwach 2 pułku 1 Dywizji Pancernej który wykonałem z zestawu firmy IBG. Model wzbogaciłem tylko o lufy metalowe a we własnym zakresie dorobiłem tylko anteny. Jak widać nie pastwiłem się nad tym modelem za dużo. Zrobiłem mu delikatną modulację, wash i lekkie brudzenie podwozia pigmentami a wszystko skromnie jak na skalę 1:72 przystało. W tej skali to mój pierwszy skończony model od dobrych 20 lat i powiem szczerze, że zaczęła mi się ta skala podobać i wkrótce pojawią się kolejne modele. Zapraszam do oglądania zdjęć. Wszelkie uwagi oczywiści mile widziane. Już po wklejeniu zdjęć zauważyłem że głębia ostrości mi się rozjechała nieco. No cóż obiekt mały i chyba aparat za blisko obiektu był. Jak mi się uda poprawić głębię ostrości to podmienię zdjęcia. Pozdrawiam. Andrzej. Edytowane 10 Lipca 2025 przez Endrju 16 Cytuj
pezetinz Napisano 6 Marca 2023 Napisano 6 Marca 2023 Jedyne do czego mogę się przyczepić to same działka: prawe powinno być przesunięte do przodu w stosunku do lewego - widać to na zdjęciach zachowane egzemplarza muzealnego oraz na kilku zdjęciach z epoki. 1 Cytuj
Endrju Napisano 7 Marca 2023 Autor Napisano 7 Marca 2023 (edytowane) @pezetinz Słuszne spostrzeżenie. Też to zauważyłem ale za późno. Generalnie model miał być modelem zrobionym prosto z pudła. Niestety producent nie uwzględnił tej różnicy w modelu. Przypadkiem zauważyłem to poszukując zdjęć potwierdzających malowanie zaproponowane przez producenta bo okazało się że w polskim malowaniu pojawiły się nieścisłości z dokumentacją zdjęciową. Pozdrawiam. Andrzej. Edytowane 7 Marca 2023 przez Endrju Cytuj
Endrju Napisano 7 Marca 2023 Autor Napisano 7 Marca 2023 Pozwoliłem sobie podmienić zdjęcia. Co prawda nie udało mi się uzyskać lepszej głębi ostrości ale odnoszę wrażenie, że zdjęcia tym razem są lepsze. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj
marcin_matejko Napisano 8 Marca 2023 Napisano 8 Marca 2023 Bardzo fajny model Andrzeju. Czekam na prezentacje na żywo w klubie 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi