JWM Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 Witam, Short Empire był luksusowym statkiem powietrznym zbudowanym dla Imperial Airways w latach trzydziestych XX w. Z dużymi zmianami przekształcił się później w samolot patrolowo-bombowy Short Sunderland. Zmiany obejmowały tak zasadnicze elementy jak np. zmianę kąta skosu skrzydeł i zupełnie nowy kadłub W model odwróciłem kolejność. Wykorzystując wiele części ze modelu Sunderlanda Mk III z Airfixa zrobiłem Shorta Empire wcielonego do RAAF w okresie Drugiej Wojny. Sporo było pracy od zera, ale wykorzystałem tutaj też australijski zestaw kalkomanii i stanowisk strzeleckich firmy RedRoo oraz dwie połówki kadłuba w technice wakuformy zrobione przez angielskiego modelarza używającego na Britmodelerze nicka"AdrianMF". Bardzo serdecznie byłem i jestem mu za ten gest wdzięczny Świetny gość! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi