artoor_k Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Prezentuję zdjęcia mojego najnowszego nabytku, japońskiego okrętu podwodnego I-401 w skali 1:300.Firma to Julong (zabijcie, w życiu nie słyszałem,jedyną kto to robił kiedykolwiek była Doyusha,założyłem że to przepak ale moge się mylić bo in boxa Doyuschy nigdzie nie znalazłem).Model jest zmotoryzowany ale ja zrobię stojący.Raczej uproszczony ale coś się zaradzi.Poniżej zdjęcia wyprasek: pudło: instrukcja: elementy pokładu i podstawka: kadłub do linii wodnej: kadłub-cześć górna,kiosk,Seiran: uszczelki: Balast,silnik,kable itp Kalki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 tematyka ciekawa, firma faktycznie nieznana, natomiast sam model wygląda dość starawo, części delikatnie mówiąc takie sobie, czeka Cię przy nim pewnie niemało pracy Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 części są bardzo takie sobie,Seiran nie przypomina Seirana.Ściągnąłem sobie zdjęcia gotowego zestawu Tamyi oraz odgrzebałem książkę "Powietrzny atak spod wody" gdzie są doskonałe zdjęcia okrętów Sen-Toku i coś spróbuję przy I-401 zrobić.Podstawowa sprawa to śruby i rufa. Z racji tego że model miał pływać śruba jest jedna.Muszę zmodyfikować rufę by wyglądała jak rufa I-401 oraz dorobić wały i śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Polecam jeszcze książkę wyd. Hikoki "I-400. Japan's secret aircraft-carrying strike submarine". Zawiera dużo zdjęć, rysunków i planów okrętów Sentoku (i przy okazji samolotu Seiran). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 ooo tego nie mam.Gdzie to można zdobyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Tutaj, bywa też na Amazonie, czasem na Ebayu i pewnie jeszcze w kilku mijescach (zerknij do Google). Możesz też spróbować tutaj. Jest to nowa publikacja (bodajże z maja 2006), więc z jej zdobyciem nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi