Artek Napisano 13 Sierpnia 2006 Share Napisano 13 Sierpnia 2006 Witam Przedstawiam galeryjkę zdjęć pojazdu który stworzyłem do projektu "co by było gdyby" na forum PWM. Założenie jest takie, że Niemcy w '39 roku dogadali siez Polską w palących sprawach. Jednak bardzo niezadowolone z tego powodu było ZSRR. I w roku 1940 zaczęło wysuwać coraz bardziej agresywne żądania w stosunku do Poski i Niemiec. I na wiosnę 1941 roku stało się. ZSRR naruszyło wschodnią granicę Polski. My odpowiedzieliśmy kontratakiem do spółki z Niemcami. ZSRR nie spodziewało się tak gwałtownej reakcji i zaczęło szybko cofać pod naporem atakujących dobrze wyposażonych jednostek. Aby uzupełnić czasowe braki sprzętu zaczęto konstruować lepiej uzbrojone i wyposażone pojazdy na podstarzałych podwoziach. Pojazd należy do, Kompanii Wsparcia, 21 Batalionu Pancernego, który jak wszyscy wiedzą po wyeksploatowaniu posiadanych od 1939 roku czołgów R-35 przyjął na uzbrojenie najnowszą myśl polskiego przemysłu zbrojeniowego czyli Czołg Średni 27TP. A teraz fotki:) A tak w ogóle to się dobrze czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Sierpnia 2006 Share Napisano 13 Sierpnia 2006 Pewnie , ze dobrze. Mi sie podoba sam model jak i pomysl takiego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 13 Sierpnia 2006 Share Napisano 13 Sierpnia 2006 No moje zdanie znasz Modelik fajny, pomysł fajny, nazwa własna fajna (sajgonek heh) ogólnie mi sie podobie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi