TomaszDudek Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 A nie lepiej kredki ,zapałki , patczki i klej ca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 ale tak zeby nie sciagac jej w dol czesciowo tylko zeby zrobic efekt jakbynaprawde byla ciezka i sama opadala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Drak więc robisz tak przykładowo masz model is-3 ze trumpka nakładasz gąski na podwozie (góre masz doklejona ale bez błotników) i na koła napinające te małe u góry dajesz sporo super glue pomiedzy te koła wkładasz kredkę tak żeby gąska sie ugięła w dół zostawiasz tak na noc i wyjmujesz kredki i masz piękny naturalny zwis Tu własnie zastosowałem te metodę viewtopic.php?t=9717&postdays=0&postorder=asc&highlight=marder&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Hej Drak, na pewno ten filmik Ci pomoże: http://pl.youtube.com/watch?v=qwcyuxTd2cM&feature=related Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wol1 Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Witam tak jak w temacie chce się dowiedzieć jak malować gąsienice ? Znalazłem taki filmik http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-pomalowac-gasienice-w-modelu-czolgu 1.co to jest ten biały płyn ? 2.czy można tak malować gumowe gąsienice ? 3.podzielcie się własnymi doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Wg jedna rzecz, gąsienice które są cały czas w ruchu raczej nie rdzewieją choć są wystawione na warunki pogodowe. Takie zapasowe umocowane gdzieś na pojeździe owszem. Ale ogólnie technika fajna. 1.co to jest ten biały płyn ? Fixer w wydaniu Vallejo LINK 2.czy można tak malować gumowe gąsienice ? Masz na myśli gumowe w modelu nie w prawdziwym pojeździe? Myślę, że tak. 3.podzielcie się własnymi doświadczeniami Sam dopiero się uczę pancerki. Pierwszą próbę miałem w Jagdpanzerze 38(t). Wpierw pomalowałem je na kolor Track Primer, następnie specjalnym flamastrem pomalowałem na srebrno to co trzeba (ale tak jak na filmiku można to farbą), a następnie dwa odcienie pigmentu. Rdze wykonałem na zapasówkach. Wpierw rdzawa farba, potem rdzawy pigment i odrobinę suchego pędzla na srebro. A efekt obu rzeczy na gotowym modelu wyglądał tak: Na drugim modelu tj. KW-1 gąski pomalowałem na mieszankę czarnego i srebnego (czarnego więcej) oraz przeleciałem gdzie trzeba na srebrno i na takim etapie się zatrzymałem. Sam kolor wygląda tak. To tak w mojej amatorskiej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wol1 Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Dzięki wielkie tez zaczynam z pancerka i wybrałem sobie niemiecka tankietke w skali 1 35 A zamiast pigmentu można użyć suchych pasteli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi