LEOPARD1974 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Ten model,to pierwszy dwupłat w moim wykonaniu,niebardzo wiem jak wykonać liny napinające,a nie chcę zepsuć modelu.Wszelkie porady będą mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Napiszę najprościej jak się da , tak jak ja to robię , bez zagłębiania się w niuanse budowy motha . - Po pierwsze musimy mieć dobre plany maszyny którą "olinowujemy" - Na podstawie planów zaznaczamy na elementach zestawu punkty kotwiczenia linek ( ja na przykład robię to igłą ). - Za pomocą wiertła (0.3 , 0.5 mm) wiercimy otworki w zaznaczonych miejscach. - Sklejamy model "na gotowo" ( ja na gotowo robię tylko kadłub - górnej powierzchni górnego płata i dolnej dolnego nie ruszam ). - "Sznurujemy" model - ja używam elastycznej żyłki ale można używać też innych materiałów ( żyłka termokurczliwa , cienka żyłka wędkarska , itp.) - Przewleczone żyłki mocujemy za pomocą kleju CA. - Gdy klej już zaschnie , szlifujemy otworki po przewlekaniu . - Maskujemy pomalowane już powierzchnie i uzupełniamy malowanie oraz kalkomanie . - I to by było zasadniczo tyle PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEOPARD1974 Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Dzięki za rade,dzisiaj zacząłem robić ten samolocik,dużo w nim szlifowania,bo pełno w nim niedoróbek po fabryce.Myśle,że da się z niego coś wykrzesać.Twoje porady są dla mnie bardzo cenne,napewno je wykorzystam.Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi