smutny Napisano wczoraj o 13:20 Share Napisano wczoraj o 13:20 Witam. Zwracam się z prośbą o pomoc. Od pewnego czasu planuję budowę Mitchella z zestawu Accurate w 1/48. Zdecydowałem się na B-25 w wersji C-15 w afrykańskim kamuflażu (góra Sand/OD) do którego mam maski Montexu niby z okresu walk nad Sycylią. Oznakowany nimi samolot ma na stateczniku numer 8 U, serial (4)232496, a na lewej burcie widnieje napis POON TANG. Takie oznaczenia miał kiedyś ten model wydany przez Italeri. Po przejrzeniu naprawdę wielu zdjęć Mitchella, nie natknąłem się na żadne przedstawiające ten egzemplarz. Mam świadomość, że producenci modeli lub dodatków np. kalkomanii lub masek często delikatnie pisząc mijają się z prawdą lub wzorują się na egzemplarzach muzealnych. Dlatego może macie jakąś fotkę tego konkretnego samolotu, będącą dowodem na jego istnienie lub może przedstawiającego coś więcej, np. układ plam. Poratujcie desperata, bo inaczej wyrzucę te plany do kosza. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi