0zzy Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego (edytowane) Cześć, Modelarstwem zajmuję się odkąd pamiętam. Po kilkuletniej przerwie za namową znajomego postanowiłem wrócić do sklejania modeli. Na pierwszy strzał poszedł Flammepanzer 38t. któego galerię postaram się wrzucić w przeciągu paru dni. Teraz czas zająć się czymś bardziej ambitnym. Pz.Kpfw II Ausf. L od BorderModel w skali 1:35. Dokupiłem do niego dwa zestawy blaszek fototrawionych od Voyager model. Pojazd na któym będę się luźno wzorował: Zmiany które udało mi się wychwycić i będę starał odwzorować odwzorować je na modelu: Uszkodzony strzeleż na jednym boku wieży. Na początku myślałem, że jest to celowa modyfikacja jednak po dłuższej analizie wydaje mi się, że jest to uszkodzenie stelaża. Dospawane uchwyty na przedniej płycie pancerza. Zasobniki przeniesione na bok wieży + numery identyfikacyjne. Prawdopodbnie brak narzędzi na błotnikach. Brak stelaża z tyłu pojazdu. Widoczny jest skórzany pasek z klamrą. I tutaj mam pytanie. Podnośnik powinien być w kolorze dunkelgelb? Edytowane 14 Lutego przez 0zzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego 1 godzinę temu, 0zzy napisał: I tutaj mam pytanie. Podnośnik powinien być w kolorze dunkelgelb? Tak, robisz późną wersję z 44, to spokojnie możesz malować go w kolorze bazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi