Loroini Napisano 12 Listopada 2008 Napisano 12 Listopada 2008 Witam Figurki w skali 1:72 można pokochać albo znienawidzić wielu zaczyna je sklejać ze względu na robienie pojazdów w tej skali itp. Sam jestem początkujący w tej dziedzinie i wielu rzeczy nie umiem. Mam nadzieje że ten wątek może pomóc i początkującym i doświadczonym modelarzom. Można tu pokazać jakieś techniki malarstwa, cieniowania itp. Cytuj
wojtecz Napisano 27 Grudnia 2008 Napisano 27 Grudnia 2008 zgadzam się ta skala jest specyficzna , choć by właśnie dlatego że figurki sa przewaznie dodatkiem żadko kiedy występują w roli pierwszoplanowej ja tworzę dioramkę w której będą pierwszoplanowe, prawie bez pojazdów. w takim wypadku trzeba się skupić na wykonaniu figurek , na ich szczegułach... http://img341.imageshack.us/img341/9885/dioramakawaleria2054oq7.th.jpg' alt='dioramakawaleria2054oq7.th.jpg'> [/img] Cytuj
wojtas Napisano 27 Grudnia 2008 Napisano 27 Grudnia 2008 Nie no w tej skali to jest mistrzostwo świata-ale proszę WOJTECZ-uważaj na język.Za chwilę ktoś Cię zruga Ale pomysł w tej skali godny pochwały Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi