Adriano Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich kolegów na forum. To mój pierwszy post. Powróciłem do modelarstwa (bardzo amatorskiego) po 15 latach przerwy - mam nadczieję że na stałe. Po umyciu i odnowieniu kilku modeli przyszedł czas na nowe nabytki. Wybór padł na StuGa III z Dragona oraz na działo samobieżne JAPAN TYPE1 75mm firmy Tamiya. Z Dragonem nie ma problemu z uzyskaniem dodatkowej dokumentacji - wiadomo popularny temat. Natomiast nie potrafię znaleźć prawie żadnych informacji na japończyka. Glówne moje pytania to: 1. Jaki kiolor przedziału kierowcy? 2. Jaki kolor wewnętrznych elementów cześci przedziału bojowego (wg producenta khaki - czyli inny niż zewnętrzny zielony o którym myślałem że jest kolorem bazowym)? 3. Jakie zewnętrzne kolory (kamuflaż trójbarwny wg producenta modelu earth/dark red brown/dark gren - niestety bez numeracji farb)? Jeżeli ktoś posiada wiedzę dotyczaca tego tematu i byłby skłonny podzielic się tą wiedzą będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Adrian Edytowane 8 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adriano Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 Witam ponownie Widzę że temat japończyków nie ma zwolenników - niestety. Przyznam że i ja szukając po necie trafiam na informację głownie o modelach - mam juz sporo fotek modeli japońskiej pancerki (także wykonanych przez tamtejszych modelarzy) - jak tak dalej pójdzie to będę musiał wyciagnąc średnią kolorystyczną i na podstawie tej dokumentacji fantazjować przy budowie modelu. Może jednak którys z kolegów trafi na jakis trop? Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Trójca wydało książki o japońskiej broni pancernej może tam coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi