Jacek Kryszak Napisano 2 Września 2006 Share Napisano 2 Września 2006 (edytowane) Korzystając z wolnego czasu zrobiłem kilka fotek obu zestawów. Wypraski białe to model Revella, szare Italerii. Widok ogólny wyprasek Revella: Porównanie z zestawem Italerii: Płat Revella z charakterystycznym, poprawnym wygięciem krawędzi natarcia: I ten sam płat Italerii całkiem płaski: Skrzydło Revella nałozone na skrzydło Italerii. Widać wyraźnie że są niemal identyczne: Połówki skrzydeł obok siebie: Centropłaty: Połówki kadłuba: Gdyby ktoś był zainteresowany wypraskami innych modeli z mojej kolekcji to służę uprzejmie Edytowane 2 Września 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Września 2006 Share Napisano 2 Września 2006 Jacku, a ten RAFALE B to taka sama jakość jak Ich wersja M ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 2 Września 2006 Autor Share Napisano 2 Września 2006 Jacku, a ten RAFALE B to taka sama jakość jak Ich wersja M ?? Oczywiście. Zestaw różni sie tylko kilkoma szczegółami. Eurofighter tylko odrobinkę odbiega jakością od Rafale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Września 2006 Share Napisano 2 Września 2006 Czyli ten dwumiejscowy Rafale B to taka sama perełka jak morski !!!! SUPER !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 2 Września 2006 Autor Share Napisano 2 Września 2006 Czyli ten dwumiejscowy Rafale B to taka sama perełka jak morski !!!! SUPER !!! Dokładnie. Tylko, że Eduard robi blaszkę tylko do M. Chociaż to bez większego znaczenia, bo ta edkowa blaszka zbyt wielu elementów nie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 2 Września 2006 Share Napisano 2 Września 2006 wielebny - widze ze masz zapasy na jakis czas he h eh ja podobnie - przygotowany na ciezką zime he he tylko jak prad odetna to jakis agregat musze kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 2 Września 2006 Share Napisano 2 Września 2006 Jak możesz to napisz coś o Mirage 2000, widzę, że masz go z Helera. Kiedyś słyszełem wiele dobrego na temat Mirage 2000 z Italerki, wiesz coś więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 2 Września 2006 Autor Share Napisano 2 Września 2006 Z Mirage 2000 Italerii daj sobie spokój!!! To stary model Esci. Ma grube wgłębne linie, a co najważniejsze ma za dużą rozpiętośc skrzydeł oraz ich cięciwę co daje mu znacznie za duży kąt skosu płata. Miałem ten model. Porównywałem go z Hellerem oraz Monogramem. I o ile Heller i Monogram z grubsza do siebie pasują, to Italerii odstaje mocno. Z tych wszystkich zestawów zdecydowanie najlepszy jest zestaw Hellera. Najlepszy wymiarowo i kształtowo, ma dość delikatne wgłębne linie podziałowe. No i wystepuje w wersji Mirage 2000 C oraz N. Airfix robił wersję Mirage 2000 B. I to oczywiście jest ten sam zestaw. Od Italerki lepszy tez jest zestaw Monogram, pakowany ostatnio przez Revella. Ma on jednak wypukłe linie podziałowe oraz na moje oko za grube skrzydło, tzn krawędz natarcia i spływu oraz jakiś dziwny dziób, prawdopodobnie zestaw Monograma powstał w oparciu o jeden z prototypów samolotu. Tu fotki Mirage 2000 C Hellera: Oraz Mirage 2000 N: Monogram: Oraz inna edycja Mirage 2000N Hellera zawierająca pustynne malowanie z manewrów RED FLAG: Dodać muszę, że tylko wersja Mirage 2000 N Hellera zawiera podwieszane zbiorniki paliwa w wersji powiekszonej. Wersja 2000 C nie ma niestety żadnych zbiorników, nawet podkadłubowego. Ciekawa relacja z budowy Mirage 2000C Hellera znajduje się na PWM: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=23405 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 7 Września 2006 Autor Share Napisano 7 Września 2006 Takie piękne cacko można zrobić z hellerowskiego zestawu. Foto z ARC forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi