macy6 Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Mam takie pytanie , gdzie mogę dowiedzieć się o wszystkich pojazdach Wittmanna na których walczył . Wiem że zaczynał na Stug III , PzKpfw 35t i tygrysach . Zależało by mi na tych tygrysach , o ich numerach taktycznych ( wersjach wczesny , średni i póżny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Nie chcę być złośliwy, ale takie wątki to są na innych działach Ja natomiast z tego zbyt dużo nie wiem, poszukaj w internecie albo na Wikipedii, może coś znajdziesz Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Michael Wittmann, as dobrze wyszkolony dowódca <!<!Waffen-SS i as pancerny, jeździł na czołgach Panzerkampfwagen VI Tiger (popularnie zwany Tygrysem), głównie na modelu Tiger I (PzKpfw VI Ausf. E) w 101. ciężkim batalionie pancernym SS (sSS-Pz.Btl. 101), gdzie wykorzystywał przewagę jego działa 88 mm i pancerza do osiągania spektakularnych sukcesów, choć bywało, że walczył też na wczesnych wersjach Pantery, jak w bitwie o Czerkasy. Mam nadzieję, że to co pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi