macy6 Napisano 25 Grudnia 2025 Napisano 25 Grudnia 2025 Mam takie pytanie , gdzie mogę dowiedzieć się o wszystkich pojazdach Wittmanna na których walczył . Wiem że zaczynał na Stug III , PzKpfw 35t i tygrysach . Zależało by mi na tych tygrysach , o ich numerach taktycznych ( wersjach wczesny , średni i póżny) Cytuj
Robi Napisano 25 Grudnia 2025 Napisano 25 Grudnia 2025 Nie chcę być złośliwy, ale takie wątki to są na innych działach Ja natomiast z tego zbyt dużo nie wiem, poszukaj w internecie albo na Wikipedii, może coś znajdziesz Powodzenia Cytuj
Robi Napisano 25 Grudnia 2025 Napisano 25 Grudnia 2025 Michael Wittmann, as dobrze wyszkolony dowódca <!<!Waffen-SS i as pancerny, jeździł na czołgach Panzerkampfwagen VI Tiger (popularnie zwany Tygrysem), głównie na modelu Tiger I (PzKpfw VI Ausf. E) w 101. ciężkim batalionie pancernym SS (sSS-Pz.Btl. 101), gdzie wykorzystywał przewagę jego działa 88 mm i pancerza do osiągania spektakularnych sukcesów, choć bywało, że walczył też na wczesnych wersjach Pantery, jak w bitwie o Czerkasy. Mam nadzieję, że to co pomoże Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi