Tommi Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 po nałozeniu 2 kolejnych warstw niebieskiego, wszystko wygląda git, aktualnie karoseria została pomalowana lakierem bezbarwnym: sorry za fotki, ale jakoś pochmurno dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 oto obiecane foty po bezbarwnym przy lepszym świetle: no i Focus wychodzi powoli na ostatnia prostą: - z tego powstanie podwozie: - z tego wnętrze: - z tego karoseria: - z tego ... + oczywiście szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 biore się do roboty, mam nadzieje, że to jeszcze dziś poskładam (przynajmniej podwozie i wnętrze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 To powodzenia przy składaniu Lakier wydaje się być ''równo'' położony Czekam na pierwsze przymiarki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Zgodnie z planem, wczoraj powstało, foty dziś, bo od rana słoneczko: - Podwozie wraz z... mała przymiarka kółek, jeszcze nie na stałe - wnętrze: - podsufitka (dojdzie jeszcze element z osłonami przeciwsłonecznymi wiec te kółka znikną ): - podwozie + wnętrze: - no i jak sobie tak popatrzałem na komore silnika, to pomyslałem ze wypadało by cos dorobić, wiec: teraz muszę się zabrać za szyby i uszczelki, trza je zamaskować i pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Trochę za dużo moim zdaniem dałeś farby na podwozie i wszystko się porobiło takie"obłe"Jak już postanowiłeś malować pędzelkami to powinieneś kłaść bardzo cienkie warstwy w miarę dobrze rozcieńczonej farby A co do aeografu i jego kosztów.Na początek proponuję coś takiego.Cena nie jest wielka a jakość malowania się poprawi. http://www.allegro.pl/item580952800_aerograf_kit_professional_dysza0_3mm_super_cena_fv.html Dokupisz sobie tylko butlę z gazem pędnym i jazda,Sam zaczynałem taką psikaweczką i powiem,że przy odrobinie wprawy można nim osiągnać bardzo dobre efekty.Malowałem takim sprzętem ten model. Sam osądź jak wyszedł.Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 Trochę za dużo moim zdaniem dałeś farby na podwozie i wszystko się porobiło takie"obłe" Jesli chodzi Ci o te przetłoczenia, to one były takie zaokrglone: tu po podkładzie: malując staram sie kłaść jak najcieńsze warstwy farby. Nad aero cały czas myślę, wolałbym kupić z kompresorkiem (nigdy Ci powietrza nie braknie ) VW ładny , widziałem w galerii. postępy: mało, ale zawsze do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 (edytowane) Faktycznie,myślałem ,że tam jest dużo farby.Ale mimo to i tak gorąco Ci polecam kompresorek i aero.Super wygoda .Ja sam kupiłem w tym roku taki i jestem z niego w 100% zadowolony. http://www.allegro.pl/item584874395_mini_kompresor_do_aerografu_4bar_aerograf_ma_2000.html Edytowane 28 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 mała aktualizacja: podwozie + wnętrze + koła + karoseria , felgi otrzymały emblematy SVT i lakier bezbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 Fordzio złozony wkrótce galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Czy mi się wydaje, czy pomalowałeś boczne szyby od zewnętrznej strony? Paskudnie to wygląda. Lakier na karoserii też wygląda na nie równo położony - tam i ówdzie jaśniejszy, ciemniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 Czy mi się wydaje, czy pomalowałeś boczne szyby od zewnętrznej strony? Paskudnie to wygląda. Lakier na karoserii też wygląda na nie równo położony - tam i ówdzie jaśniejszy, ciemniejszy paskudnie, a może cudnie no nie wyglada to pieknie, szyby są osobno i przyklejane właśnie wewnatrzną stroną, więc jakbym tam pomalował to byłoby ciżko przkleić. co do lakieru to jest..., ale nie aż taki brzydki. zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi