wojna Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Moze da mi ktos nowy sposob na dobry efekt rdzy bo moj mi sie juz nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Ma stary 2 letni sposób Zacieki rdzy -> bierzemy trzy suche kredy kolory brąz, pomarańcz, cegła kruszymy w stosunku 1-3-1,5, miezamy na CD pyłek z z wodą (wystarczy z czajnika) i pędzelkiem 00 na powierzchni kreślimy zaciek Rdza -> Te same materiały tylko na danej powierzcni kładziemy kolor z okwitą ilością wody (aby co najmiej był 1mm menisk wody) Kiedy wyschnie to lekko zwilżamy pędzelkiem i posypujemy świerzo zeskrobanym pyłkiem z kredy pomarańczowej i jeśli potrzeba ceglastej. Potem jak wszystko wyschnie i stwardnieje sychym pędzlem kładziemy troch 11 na grudki imamy rdze jak marzenie. Jezeli ma to być brud z rdzą i ma to mieć jakieś grudki to trzeba dodać troche gipsu (grudki) i jest git. P.S. Trzeba pamiętać że kredy po zmieszniu z wodą jaśnieją po wyschnięciu czarny przechodz w ciemny szary itp. W razie potrzeby dodać czarny. Tak samo wykonuje kamuflarze prosze patrzeć na wierze mojego rysia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna Napisano 20 Września 2006 Autor Share Napisano 20 Września 2006 Wielkie dzieki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi