Wojtek B. Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Kolejna moja winetka tym razem przedstawia ona Richarda Byrda. Richard Evelyn Byrd (1888-1957r.), był amerykańskim lotnikiem jednym z pionierów wypraw polarnych, jak również amerykańskim admirałem. Brał udział w wyżej wymienionej operacji wojskowej, która polegała na ćwiczeniu personelu wojskowego jak i sprzętu w strefie podbiegunowej oraz założeniu bazy wojsk amerykańskich. Jest również zmianka o tym, że cała operacja miała na celu zniszczenie hitlerowskiej bazy i przejęciu cennych materiałów. Dobra to tyle, teraz o samej winetce. Figurka częsiowo pochodzi z tzw. śmieci figurkowych niekture części musiałem sam wykonać za pomocą masy modelarskiej (głowa, prawa ręka, torba).Figurke malowałem farbkami vallejo. Sama podstawka wykonana jest z gipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi