Wojtek B. Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 W tym temacie chciałem przedstawić wam pare starych prac, o to one; Skala 1/72, wszystkie ze zestawów Italeri; Czasy rzymskie; Napoleon; Skala 1/35, chyba pochodzi ze zestawu Dragona, już nie pamiętam; Skala 1/16, też Dragon; A tu są moje większe, mniejsze winetki/diorki; Polowanie na kaczki ( Italeri,1/32); Musi być niedaleko... (Dragon, 1/35) Afganistan (Dragon, 1/35, afgańczyk to przerobiony niemiecki czołgista też z Dragona); A tu pierwsze wykonane od zera figurki, zrobiłem je z GS-u i masy Wamodu, Diorka nazywa się 10000 B.C.( pomysł zrodził się po oglądnięciu filmu o ty samym tytule); Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Super!Mógłbyś powiedzieć jak malujesz twarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Super!Mógłbyś powiedzieć jak malujesz twarze Chodzi ci ogólnie czy o wybrane figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 pewnie o tego afroamerykanina.. bo temat i kolorystyka rzadko spotykana w zasadzie każda twoja figurka ma jakieś nadlewki i ślady po łączeniu form - może zacznij używać podkładu przed malowaniem i sumienniej je obrabiaj chrobotek reniferowy średnio wygląda na podstawkach, lepiej przejść się do lasu i nazbierać materiału na roślinki.. i warto to później pomalować, bo pozostawiasz zbyt duży kontrast między podstawkami a figurkami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 pewnie o tego afroamerykanina.. bo temat i kolorystyka rzadko spotykana w zasadzie każda twoja figurka ma jakieś nadlewki i ślady po łączeniu form - może zacznij używać podkładu przed malowaniem i sumienniej je obrabiaj chrobotek reniferowy średnio wygląda na podstawkach, lepiej przejść się do lasu i nazbierać materiału na roślinki.. i warto to później pomalować, bo pozostawiasz zbyt duży kontrast między podstawkami a figurkami.. Wiem, że wiele brakuje moim figurką, ale od czegoś w końcu trzeba było zacząć tą przygode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 chodzi mi ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 chodzi mi ogólnie Jeśli chodzi ci ogólnie, to twarze malowałem farbkami pactra, niepamiętam już ich numerków bo dawno nie używam. Malowałem normalnie, były to moje pierwsze figurki więc nie bawiłem się w jakieś efekty typu cieniowanie, na tym etapie jak udało mi się namalować w miare dobrze same oczy był to sukces. Moją radą jak czasami ślepia nie wychodzą jest maznięcie ich pierwsze białą farbką potem użycie ostro natęperowanego ołówka bądż mazaka, długopisu o odpowiednim kolorze. W mniejszej skali takiej jak 1/72 nawet teraz pomijam częsć z białą farbką(Oczy już nie takie jak kiedyś). Natomiast jeśli chodzi o tego afroamerykanina, to skóre malowałem pierwsze brązową pactrą, później rozwodnioną czarną, oczy wyszły mi nieco duże. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi