Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Chciałbym Was prosic o linki lub rady w związku z moim problemem . Mianowicie chciałbym zrobić diorame ze zniszconym Pz.Kpfw IV który został zepchnięty z drogi. A na drodze jechałby Sherman. Prosiłbym o jakieś linki ze zdjęciami uszkodzonych lub całkowicie zniszczonych Panzer IV i oczywiście o jakieś rady jak zrobić te uszkodzenia. Przesyłam 3 zdjęcia Panzer czwórki na stan dzisiejszy. Z góry dziekuje i pozdrawiam .

d3e1f0f9d2fc8296m.jpg

6c3e7ffb50e1d30cm.jpg

24005b6a67fb0ea1m.jpg

Napisano

Michał, zerknij do relacji słomka, On tam podniszcza swój model, zerknij po relacjach adamkijak - On głównie dezeli wykonuje.

Jak ?

Wiele sposobów, od własnoręcznych doróbek części, poprzez dewastowanie plastiku fabrycznego.

Czym?

Nożykami, wiertełkami, na ciepło, na siłę...kazda technika dozwolona, byleby efekt był wymierny.

Wiesz...tzw" złomy" sa jedną z najtrudniejszych form modelarstwa i wymagają sporej wyobraźni...a dokumentacja....jest sporo w sieci, i niekoniecznie musisz się wzorować na IV, popatrz jak podewastowane sa i inne maszyny.

Co do modelu, który zaprezentowałeś, jest to najgorszy wypust IV z jakim sie spotkałem, chociaz bardzo fajnie spasowalny - czyli jako poczatek w sam raz.

Jesli jednak do ronsona chcesz podejść "ortodoksyjne", masz model dobry merytorycznie..bądx taki ma powstać...to o tej IV zapomnij, i kup inną pozycję.

Niestety, niezbyt jestem w stanie "ogarnąć" - co przedstawiaja te grudki dolepione do wanny czołgu - być może to jakaś baza wyjściowa do błota(?)

i to tyle n dziś.

pzdr.

Napisano
Niestety, niezbyt jestem w stanie "ogarnąć" - co przedstawiaja te grudki dolepione do wanny czołgu - być może to jakaś baza wyjściowa do błota(?)

Tak, dokładnie to jest moja tzw. baza wyjściowa błota. Dzięki wielkie za pomoc