fliper_nx Napisano 16 Lutego 2009 Napisano 16 Lutego 2009 A więc zakładam długoterminowy wątek o budowie pojazdów [floty] specjalistycznych, pomocy drogowej. Jako, że wozy strażackie zostały pieszczotliwie nazwane "czerwonymi", to i ja pojazdy wyżej wymienione nazywam "pomarańczowymi", chociaż z tym kolorem mają coraz mniej wspólnego. Koloru, czy konkretnej nazwy jeszcze nie wymyśliłem, wszystko w swoim czasie, ale nie mam zamiaru wzorować się na czymś konkretnym [pojazd], bądź konkretnej firmie. Tyle pisania, może zaprezentuję pierwszy model który od dawna zacząłem składać: Chevrolet S10 Xtreme "PILOT", AMT 1:25: Więcej fotek innym razem. Kolejny, obecnie budowany model to Ford Ranger 1:25, pojazd techniczny, pomoc drogowa. Tak mniej więcej wyglądał po zakupie: Wzoruję się miedzy ionnymi na takich samochodach: © www.katolik.us Obecny wygląd zabudowy i modelu. Prosty patencik na otwierane schowki w których będzie spawarka, narzędzia, kompresor, agregat prądotwórczy itp. Do następnego . EDIT Na szybko projekt zabudowy: Cytuj
Tommi Napisano 16 Lutego 2009 Napisano 16 Lutego 2009 Fajny projekt Te tuningowe dokładki do Chevrolet'a to sa ori z pudła AMT. Ford to model Splash, taki nad jakim ja pracuje: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=7636, będzie on także pomarańczowy czy czerwony/niebieski jak na fotkach fele zostawiasz te co na przymiarce czy masz ori, a moze bliźniaki jak czerwony F-350 na fotce Cytuj
fliper_nx Napisano 17 Lutego 2009 Autor Napisano 17 Lutego 2009 (edytowane) Tak, są to oryginalne dokładki do Cheviego, jak napisałeś jest to Ford Ranger w wersji Splash. Twój modelik juz kiedyś widziałem i nawet komentowałem, kiedy koniec prac? Nie wiem jakiego koloru będzie model, sprawa otwarta , jak ktoś zna jakiś ładny pomarańczowy kolorek proszę pisać i pokazywać fotki. Tak, felgi są dołożone, nie posiadam oryginałów. Bliźniaków nie zastosuję w tym modelu. Nie pamiętam co to za model kół, ale to jest produkt Fujimi [takie pytania na pw]. Najprawdopodobniej na wyposażeniu wozu będzie podnośnik hydrauliczny [brak mechanizmu podnoszącego] z zestawu Garage Tools - Fujimi. Został on przerobiony z nieruchomego na pełnowartościowy model podnośnika: EDIT Felgi z Fordzie to OZ Futura z Fujimi. Edytowane 17 Lutego 2009 przez Gość Cytuj
Krzychu126 Napisano 17 Lutego 2009 Napisano 17 Lutego 2009 No no fliper... z tym Chevym to coś długo nie możesz dojść do ładu a nie ukrywam że chciałbym go zobaczyć gotowego w 100%. Te felgi w Fordzie to nie czasem Veilside (modelu nie pamiętam) bo mam takie przy mojej Suprze Veilside? A jeśli cho dzi o podnośnik to jesteś mistrzem świata, naprawdę świetny! Pozdrawiam i powodzenia życzę! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi