fliper_nx Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 A więc zakładam długoterminowy wątek o budowie pojazdów [floty] specjalistycznych, pomocy drogowej. Jako, że wozy strażackie zostały pieszczotliwie nazwane "czerwonymi", to i ja pojazdy wyżej wymienione nazywam "pomarańczowymi", chociaż z tym kolorem mają coraz mniej wspólnego. Koloru, czy konkretnej nazwy jeszcze nie wymyśliłem, wszystko w swoim czasie, ale nie mam zamiaru wzorować się na czymś konkretnym [pojazd], bądź konkretnej firmie. Tyle pisania, może zaprezentuję pierwszy model który od dawna zacząłem składać: Chevrolet S10 Xtreme "PILOT", AMT 1:25: Więcej fotek innym razem. Kolejny, obecnie budowany model to Ford Ranger 1:25, pojazd techniczny, pomoc drogowa. Tak mniej więcej wyglądał po zakupie: Wzoruję się miedzy ionnymi na takich samochodach: © www.katolik.us Obecny wygląd zabudowy i modelu. Prosty patencik na otwierane schowki w których będzie spawarka, narzędzia, kompresor, agregat prądotwórczy itp. Do następnego . EDIT Na szybko projekt zabudowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Fajny projekt Te tuningowe dokładki do Chevrolet'a to sa ori z pudła AMT. Ford to model Splash, taki nad jakim ja pracuje: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=7636, będzie on także pomarańczowy czy czerwony/niebieski jak na fotkach fele zostawiasz te co na przymiarce czy masz ori, a moze bliźniaki jak czerwony F-350 na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luchner Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 co to za fela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 (edytowane) Tak, są to oryginalne dokładki do Cheviego, jak napisałeś jest to Ford Ranger w wersji Splash. Twój modelik juz kiedyś widziałem i nawet komentowałem, kiedy koniec prac? Nie wiem jakiego koloru będzie model, sprawa otwarta , jak ktoś zna jakiś ładny pomarańczowy kolorek proszę pisać i pokazywać fotki. Tak, felgi są dołożone, nie posiadam oryginałów. Bliźniaków nie zastosuję w tym modelu. Nie pamiętam co to za model kół, ale to jest produkt Fujimi [takie pytania na pw]. Najprawdopodobniej na wyposażeniu wozu będzie podnośnik hydrauliczny [brak mechanizmu podnoszącego] z zestawu Garage Tools - Fujimi. Został on przerobiony z nieruchomego na pełnowartościowy model podnośnika: EDIT Felgi z Fordzie to OZ Futura z Fujimi. Edytowane 17 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 No no fliper... z tym Chevym to coś długo nie możesz dojść do ładu a nie ukrywam że chciałbym go zobaczyć gotowego w 100%. Te felgi w Fordzie to nie czasem Veilside (modelu nie pamiętam) bo mam takie przy mojej Suprze Veilside? A jeśli cho dzi o podnośnik to jesteś mistrzem świata, naprawdę świetny! Pozdrawiam i powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi