afruch Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 (edytowane) Witam jakiś czas temu zabrałem się za ten samolocik. Jest to gwiazdkowy prezent świątecznu . No nic wyprasek ani in-boxa nie mam bo nie miałem dostepu do aparatu. No ale nic koniec gadania tylko zdjęcia. Tak wygłada samo pudełko modelu: Instrukcja i kalki: Tutaj poszczególne strony instrukcjii: Tak model wygląda na dzień dzisiejszy wiem bida: Kabina pilotów w całej okazałości: I kilka innych ujęć(wiem rażące są wypychacze ale uznałem że nie jestem aż tak doświadczonym modelarzem żeby poradzić sobie z takimi miejscami) Pare zdjęć drugiego pomieszczenia. Łóżka i te sprawy: A to pokoik tylnego strzelca pokładowego, zastanawia mnie tylko fakt czy owy delikwent całą podróż siedział sam w swojej klitce?:(pilot żeby stała w miare prosto) Cały potencjał bojowy Superfortecy: 1 Silnik: 4 Silniki: A tu podgląd na cały samolocik, jest duuuży, nic nie jest jeszcze sklejone(prawie nic): Troche krzywizn, dużo szpachli, Bardzo dużo papieru i wszystko wszystko będzie gładziutkie: A tu dość niemądry(wg mnie) pomysł jak przymocować silniki do skrzydeł: 1. 2. Kilka innych ukończonych i ciekawych części Gondola silnikowa w zestawieniu z Camelem (ta sama skala): I na koniec znudzony modelarstwem zająłem się artyzmem innego formatu:) Edytowane 20 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Podoba mi się postęp prac. Co do strzelca tylnego, to z tego, co pamiętam, to on chyba rzeczywiście cały czas tam siedział odosobniony, jedynie przez radio komunikował się z pozostałą częścią załogi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Odnośnie modelu mam pytanie jak pomalować dużą powierzchnię pędzlem żeby nie było zacieków itp próbowalem w środku ale wszystko skończyło w cleanluxie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzazyrafa Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Nio bede tutaj zaglądać (jeśli można ) bo bardzo ciekawie sie to zapowiada Czekam na dalszy postęp prac na modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Kup spray srebrny po prostu, bo tak dużej powierzchni równomiernie pędzem nie pokryjesz na metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 OK ok kupię spray chyba że wcześniej dorwe się do aerografu. Itu mam taki pomysł troche narobiłem się tego wnętrza a jak zakleje, skleje wszystko to lipa nic nie będzie widać i dlatego myślałem żeby powsadzać tam ze 3 diody LED i jakieś niewielkie zasilanie jak myśliće czy to uda się zrobić i może jakieś techniczne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 7 Lipca 2009 Autor Share Napisano 7 Lipca 2009 (edytowane) Prace nad budową superfortecy trochę ruszyły do przodu(trochę) cały czas męczę szlifowanie i połączenie plastiku z plastikiem. Model doprowadza mnie do szału i nie raz sobie powiedziałem że nie, nie mam już do niego siły jednak brat któremu owy model obiecałem naciska coraz bardziej, że ma już odpowiednią półkę więc zabieram się do roboty. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak: Niewielkie postępy ale zawsze coś. Model pracochłonny i to bardzo. Oszlifowany kadłub: Skrzydła: Nad tym pracuję ze szpachlą i surfacerem: A tego jeszcze nie zacząłem, znaczy zacząłem ale zdążyłem tylko zepsuć: Edytowane 7 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Witam Bardzo fajny model. Będzie trzeba zaglądnąć tutaj częściej. Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi