Skocz do zawartości

Niemiecki drewniak czyli TA 154 - Revel 1:48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model pokazany już w cześniej an PWMie, biorę nim udział w projekcie grupowym "Wielo-loty"

jest to model Revela, do którego wrzucam kokpit CMK

Najpierw in-box :

Model:

dscf1239wf5.jpg

dscf1240tc7.jpg

dscf1241ui5.jpg

dscf1242no5.jpg

dscf1243nt2.jpg

CMK:

dscf1323af5.jpg

dscf1324ge0.jpg

dscf1326ie2.jpg

dscf1327mh8.jpg

dscf1328dj6.jpg

dscf1329cc2.jpg

dscf1330ua6.jpg

dscf1332wc1.jpg

dscf1335hq9.jpg

dscf1337fu8.jpg

A tutaj początek robót, najpierw dopasowałem żywice do wnętrza:

dscf1338gd0.jpg

dscf1340wj0.jpg

Pozdrawiam i jak zwykle przepraszam za jakość zdjęć

W tej chwili kabina jest pomalowana najpierw surfacerem, a potem RLM 66, niestety nie będe mógł wrzucać zbyt często aktualizować wątku bo na modelarnie chodze teraz tlyko w piątek i sobote ( wszytskiemu winne studia ), nie oznacza to jednak ż enie robie nic w domu Ale o tym kiedy indziej i gdzie indziej

Napisano

No i proszę jaki wysyp hitlerowskich wynalazków, Tomek kibicuję zawzięcie, a studia wcale nie są takie złe ;) i nie mów, że są czemuś winne

Napisano

A czy ja mówie ze są złe?? Tyko troche dzisiaj mnie załamało siedzenie 2,5 h na wykładzie z chemi, a jutor mam 2,5h matematyki chyba wezme i zaczen tam sklejać jakis modelik

Napisano

A pasy nie będą z blaszki Ogólnie jest ok, jak na moje oko. Czy RLM 66 jest faktycznie taki jasny, czy to kwestia foto

Pozdrawiam.

Napisano

Pasy będą takie jak na fotelu, początkowo też mi się nie podobały, ale potem stwierdziłem, że pomaluje i powinno być ok A zdjęcie faktycznie troche za jasne

• 4 weeks later...
Napisano

Pierwsza moja żywica. CMK odwalił kawał dobrej roboty, ale jest to moja pierwsza i ostatnia żywica. Jakos nie lubie "gotowców"

dscf2385iq5.jpg

dscf2388up6.jpg

dscf2390cx5.jpg

dscf2391xh4.jpg

Taki żarcik

dscf2392oj2.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

154ud6.jpg

Sklejony i poszpachlowany. Wczoraj miałem położyć Surfacera, ale zamiast na modelarni wylądowałem na browarku

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

Wymęczyłem, gdyby to nie był model projektowy dawno wylądowałby w koszu. Galerii nie będzie, wrzuce tylko 2 zdjecia.

Nie będe pisał co jest źle bo za dużo pisania Powiem tylko tyle że podczas próby washa, nie wyszło i musiałem zmyć, zmyłem razem z kalkami i połową kamuflażu dlatego od góry są tylko krzyże

lampazz0.jpg

2zy2.jpg

pozdrawiam i życze wszystkiego najlepszego w nowym roku:]