miś Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Jako, że jest to mój pierwszy post, chciałbym powitać wszystkich Panów Modelarzy. Przyznam się, że to któryś z kolei model w mojej skromnej karierze, ale postanowiłem, że zrobię go ja tylko najlepiej potrafię. Poprzednich nie dokańczałem (malowanie), albo już brakło czasu i nie chciało mi się już do nich wracać. Kupiłem go dziś tj. 24.03 i oto dzisiejsze efekty. Zaraz zabieram się za silniki. Jedno pytanko, jak farba klei się do pędzla i robią się z niej "włoski" to znak, że jest już dosyć stara i czas kupić nową? Pzdr. Am. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Ja też Cię witam Ja buduje modele pasażerskie wiec będę śledził ta relacje. A co do farby to tak kup nowa lub spróbuj jeszcze rozpuszczalnika dodać może coś da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miś Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Za oknem śnieg no to zabrałem się za małe malowanko łopat silników i przykleiłem skrzydła. Pzdr, Am. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Będę się przyglądał. Mam ten model w poczekalni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 No szybko ci idzie to twój pierwszy pasażer wiec ci przypomnę żebyś nie zapomniał , pomaluj wnętrze silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miś Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Już pomalowałem, widać na ostatnim zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Na jaki kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miś Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Na kolor Revell 371. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miś Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 Dziś update tylko pisemny, silniki są na ukończeniu, dziś pomalowałem i sobie leżą na sucho złożone. Golenie podwozia głównego pomalowane. Teraz czekam tylko na aerograf, który jak dobrze pójdzie będzie w piątek, a jak nie to w przyszłym tygodniu i malowanko. EDIT: Już wybrany, następny na warsztat idzie F-16 Thunderbirds 1/48. Pzdr, Am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Jakieś postępy kolego Antku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miś Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Jutro kończę silniki, po weekendzie postaram się wrzucić jakieś fotki. Malowanie budy zapewne w przyszłym tygodniu, na razie czekam na zawór do butli z powietrzem do aerografu. Brakuje mi jedynie tego i mogę malować. Pzdr, Am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Witam następnego kolegę zaiteresowanego taką niszą modelarską jak pasażery . Nie wiem czy zauważyłeś ale prowadzimy tzw. projekt grupowy - i to właśnie z modelami pasażerskimi airbusa więc skoro kleisz taki własnie model serdecznie zapraszamy do naszej grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi