hanadam Napisano 1 Kwietnia 2009 Napisano 1 Kwietnia 2009 Znalazłem w sklepie przypadkiem coś co na pudełku miało nazwę "Boeing E-3 Sentry" i cenę 8 PLN - pomyślałem czemu nie - przecież nigdy czegoś takiego nie zrobię w 1/48 więc niech tam sobie postoi na półce. W domu po otwarciu wyciągam instrukcję - ładny rysuneczek Boeinga 707 z talerzem na kijach...odwracam ja - a na instrukcji malowania śliczny Jumbo-jecik - biorę wypraski - faktycznie garbaty taki kadłub Ale co mi tam - zrobiłem. I myślę , że dziś jest dobry dzień by ten wynalazek wam pokazać i ostrzec przed racjonalizacją Kitechu Cytuj
Ostach Napisano 1 Kwietnia 2009 Napisano 1 Kwietnia 2009 :D Ostateczne przejście na 1/48Dobra decyzja! Cytuj
Kermit Napisano 1 Kwietnia 2009 Napisano 1 Kwietnia 2009 Chyba też mam ten zestaw. Albo miałem tylko w ręku, gdy spostrzegłem, że im się 707 z 747 popier... Ale na prima aprilis jak znalazł. I nawet ładnie Ci wyszedł. Pozdrawiam Cytuj
GrzechuG Napisano 3 Kwietnia 2009 Napisano 3 Kwietnia 2009 Też go miałem . Kupiłem wtedy dwa modele tej firmy w Carrefurze. Był to B747 Lufthansy i E3 sentry. Po otworzeniu pudełek okazało się że w obu jest B747 bodajże 400 (ale pewny nie jestem) tyle że "Sentry miał dołożony talerz . Pierwszy zacząłem sklejać i okazało się że spod szpachli praktycznie nie widać plastiku bazowego więc zwątpiłem i dałem go 4-letniemu chrześniakowi. Tobie to i tak super wyszedł. Pracy przy tym na pewno było nie mało. Gratulacje Cytuj
hanadam Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Napisano 3 Kwietnia 2009 Nie dramatyzuj... gorsze w życiu sklejałem A faktycznie zacięcie jest potrzebnme jesli wiesz, ze merytorycznie model jest bez sensu A ja taki ambitnybyłem że przykleiłem mu kilka kawałków ramek wyprasek tam gdzie prawdziwy Sentry powinien mieć systemy elektroniczne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi