Wojtek B. Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Tak jak w temacie, zaczynam tutaj nowy warsztat, chociaż prace zacząłem już w czwartek(brak aparatu). Więc tak in box jest tutaj: viewtopic.php?t=14192 Na samym początku, zaszlifowałem drobne nadlewki itp. na szczęście nie było ich tak dużo co jest plusem tej firmy, później częściowo posklejałem i dałem podkład: Dlaczego częściowo?. Łatwiej będzie mi się malować, a włucznia mogła by się z mojej nieuwagi złamać abo coś tam coś tam . Co do samego malowania, farbki tylko vallejo. Skórę na początku mazłem farbką Basic Skintone, następnie odrobine niektóre miejsca scieniowałem Skin Wash-em i na końcu na całość poszedł Sunny Skintone. Kolejnym etapem będzie nałożenie nieco jaśniejszego Sunny Skintona, zrobienie oczu i takie tam pierdoły: Chełm i inne zbrojne części malowałem Old Gold-em, ale nie jest to oczywiście etap końcowy. Co do ubrania to tak jak widać, chce aby wyglądało na mokre, a co za tym idzie musi coś nieco widać , gdyż scenka będzie dziać się koło wodospadu: Na koniec sama podstawka: I to tyle jak na początek, proszę o Wasze uwagi i komentarze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 zostawiłeś parę szwów.. min. na lewym udzie, na grzebieniu, lewy bok hełmu mógłbyś trochę wygładzić, chyba, że to zamierzone obicia.. i na lewej łapie powyżej łokcia jakieś krosty jej wyskoczyły.. to pewnie od tej brudnej wody z wodospadu i może spróbuj usunąć nadlewki przy łączeniach różnych płaszczyzn.. np. ciało i tunika.. jak by udało ci się zrobić tam lekkie wcięcia o wiele lepiej by to wyglądało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jam ci to Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Cześć Figurki z białego metalu polecam przed malowaniem polerować(np. najpierw wełna stalowa, później jakiś filc czy "cóś"). Zlikwidujesz wtedy te chropowatości. Na podstawkach się nie znam, ale czy ona nie przyćmi trochę samej figurki? Może pomyśl też nad większymi kontrastami ,ale co by nie mówić, wygląda lepiej od poprzedniej, a to chyba ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Witam ponownie. Odrazu przejdę do zmian. Zmieniłem podstawkę na mniejszą, jak zauważył jam ci to pierwsza była za duża. A tak się to teraz prezentuje: A co do samej figurki: Więc tak zrobiłem oczy mam nadzieje, że są odpowiedniej wielkości, jeszcze zrobie cieniowanie wokół nich, pomalowałem włosy, oraz dalszą część hełmu. Jak widać na dwuch ostatnich zdjęciach wyjaśniłem skórę, teraz będę odrobine cieniował a na końcu jeszcze całość pomaluje rozwodnioną Sunny Skintone Vallejo. PS. czym można dobrze przykleić trawkę elektrostatyczną, czy Wilkol będzie dobry?. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 wikol będzie dobry.. co do figurki.. nadal sporo miejsc do wygładzenia (może za gęstą farbę kładziesz), gdzieniegdzie masz zacieki lub niedokładne malowanie (może takie detale warto malować czymś mniejszym niż pędzel - wykałaczka, igła itp. i jak dla mnie.. to ONA ma męskie rysy twarzy.. a przynajmniej twoje malowanie tak je ukazało.. walnij jej jakieś zmysłowe usta :P cycek ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Figurka jest już w całości: Teraz będę starał się poprawić malowanie. A co do samej podstawki, to trawkę przykleiłem Wikolem, a za pomocą Vallejo Water Effects spróbuje zrobić wodospad: Zobaczymy jak wyjdzie gdy wyschnie, na podstawke dam jeszcze pare krzaczków i może małe drzewko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 na tarczę jakiegoś wrzuta daj.. bo taka pusta.. aż się prosi o coś fikuśnego.. fajnie się zapowiada wodospad.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Zapraszam do galerii; viewtopic.php?p=231570#231570 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi