Skocz do zawartości

Amazonka, Ares Mythologic, 54mm + podstawka.

Wojtek B.

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, zaczynam tutaj nowy warsztat, chociaż prace zacząłem już w czwartek(brak aparatu). Więc tak in box jest tutaj:

viewtopic.php?t=14192

Na samym początku, zaszlifowałem drobne nadlewki itp. na szczęście nie było ich tak dużo co jest plusem tej firmy, później częściowo posklejałem i dałem podkład:

ffa8b58f88455f6d.jpg

27111bfc505ba713.jpg

Dlaczego częściowo?. Łatwiej będzie mi się malować, a włucznia mogła by się z mojej nieuwagi złamać abo coś tam coś tam . Co do samego malowania, farbki tylko vallejo. Skórę na początku mazłem farbką Basic Skintone, następnie odrobine niektóre miejsca scieniowałem Skin Wash-em i na końcu na całość poszedł Sunny Skintone. Kolejnym etapem będzie nałożenie nieco jaśniejszego Sunny Skintona, zrobienie oczu i takie tam pierdoły:

6ab39b5cdbe625b6.jpg

Chełm i inne zbrojne części malowałem Old Gold-em, ale nie jest to oczywiście etap końcowy. Co do ubrania to tak jak widać, chce aby wyglądało na mokre, a co za tym idzie musi coś nieco widać , gdyż scenka będzie dziać się koło wodospadu:

fb6979b5cc54ceea.jpg

374dba43367042b3.jpg

Na koniec sama podstawka:

89ade4fafc5dea07med.jpg

892f2e7698e97433med.jpg

I to tyle jak na początek, proszę o Wasze uwagi i komentarze.

Pozdrawiam.

zostawiłeś parę szwów.. min. na lewym udzie, na grzebieniu, lewy bok hełmu mógłbyś trochę wygładzić, chyba, że to zamierzone obicia.. i na lewej łapie powyżej łokcia jakieś krosty jej wyskoczyły.. to pewnie od tej brudnej wody z wodospadu

i może spróbuj usunąć nadlewki przy łączeniach różnych płaszczyzn.. np. ciało i tunika.. jak by udało ci się zrobić tam lekkie wcięcia o wiele lepiej by to wyglądało..

Cześć

Figurki z białego metalu polecam przed malowaniem polerować(np. najpierw wełna stalowa, później jakiś filc czy "cóś"). Zlikwidujesz wtedy te chropowatości.

Na podstawkach się nie znam, ale czy ona nie przyćmi trochę samej figurki?

Może pomyśl też nad większymi kontrastami ,ale co by nie mówić, wygląda lepiej od poprzedniej, a to chyba ważne

Witam ponownie.

Odrazu przejdę do zmian. Zmieniłem podstawkę na mniejszą, jak zauważył jam ci to pierwsza była za duża. A tak się to teraz prezentuje:

bc32d850ba25f29amed.jpg

A co do samej figurki:

e90c216350d2759f.jpg

6a646b0b0a40f735.jpg

d5dd0aa949ec609e.jpg

Więc tak zrobiłem oczy mam nadzieje, że są odpowiedniej wielkości, jeszcze zrobie cieniowanie wokół nich, pomalowałem włosy, oraz dalszą część hełmu. Jak widać na dwuch ostatnich zdjęciach wyjaśniłem skórę, teraz będę odrobine cieniował a na końcu jeszcze całość pomaluje rozwodnioną Sunny Skintone Vallejo.

PS. czym można dobrze przykleić trawkę elektrostatyczną, czy Wilkol będzie dobry?.

Pozdrawiam.

wikol będzie dobry..

co do figurki.. nadal sporo miejsc do wygładzenia (może za gęstą farbę kładziesz), gdzieniegdzie masz zacieki lub niedokładne malowanie (może takie detale warto malować czymś mniejszym niż pędzel - wykałaczka, igła itp.

i jak dla mnie.. to ONA ma męskie rysy twarzy.. a przynajmniej twoje malowanie tak je ukazało.. walnij jej jakieś zmysłowe usta :P

cycek ok

Figurka jest już w całości:

2716fc5f8bfae53c.jpg

Teraz będę starał się poprawić malowanie. A co do samej podstawki, to trawkę przykleiłem Wikolem, a za pomocą Vallejo Water Effects spróbuje zrobić wodospad:

16fbbfb9041ad1afmed.jpg

36212f8456c2e601med.jpg

301d83554f844bc2med.jpg

685b37e52ad39ef0med.jpg

c79d35528252fc14med.jpg

Zobaczymy jak wyjdzie gdy wyschnie, na podstawke dam jeszcze pare krzaczków i może małe drzewko.

Pozdrawiam.