trik22 Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 miał być z międzyrzeckiego rejonu umocnionego ale wyszło jak wyszło.plany były ale zmieniam koncepcje i robie dwupiętrowy bunkier plus dwa garaże na jakąś niemiecka pancerke. a tu kilka fotek: Jestem otwarty na jakieś propozycje i uwagi. I mam jedno pytanie: wie ktoś moze jak i z czego zrobic lampy naftowe w skali 1:35 bo potrzeba mi pare jako oświetlenie awaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Ja nie wiem, ale oświetlenie to chyba z puszek. mam pytanie co robisz aby równo ciąć ścianki z tektury? Ogólnie ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trik22 Napisano 31 Maja 2009 Autor Share Napisano 31 Maja 2009 co robisz aby równo ciąć ścianki z tektury? Ja osobiście używam do tego sporego i prostego kawałka żelaza czy jakiegoś innego metalu. 2mm grubości i do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Jeszcze jedno jak robisz zawiasy na drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trik22 Napisano 1 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2009 Jeszcze jedno jak robisz zawiasy na drzwi? tego to ci nie wytłumacze bez pokazania. jak będę miał czas to napisze ci pw z wyjaśnieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomko10 Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 To radyjko tranzystorowe coś nie na czasie. A poza tym "tranzystor" w bunkrze ??? - raczej by sobie nie posłuchali muzyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trik22 Napisano 1 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2009 to tak dla bajeru:) bo to biurko wyleci z tego bunkra a radio bylo do niego przyklejone. wiec niechcący się załapało. brawo za spostrzegawczość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dino 61 Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Coś mnie się wydaje, że Kolega Trik 22 tworzy jakieś duże SF w postaci tego Regelbauma. Tylko co to właściwie ma być, bo z rzeczywistością to jakoś się w tle rozmija ?????!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Wiem, że temat śmierdzi trupem, ale wydaje mi się odpowiedni na zapytanie. Czy ktoś mógł by mi pokrótce opisać jak wyglądał taki typowy i mały bunkier z sekcją KM? Ja osobiście wyobrażam go sobie jako małą betonową konstrukcję. Z przodu otwór strzelniczy, jedno pomieszczenie dla załogi i jakież żelazne drzwi. Zacząłem konstruować coś takiego i chciał bym się poradzić bardziej doświadczonej, i zaopatrzonej w wiele faktów modelarskiej braci. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi