bibu26 Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Witam znowu nurtuje mnie pytanie jeżeli chodzi o odlewanie. Naoglądałem się filmików poczytałem poradników jeśli chodzi o odlewanie w żywicy. Moje pytanie brzmi: jakich dokładnie materiału potrzebuje żeby wykonać odlew i formę i jeszcze takiego preparatu który przydaje się jak robimy dwie formy żeby się nie skleiły do siebie Jestem laikiem w tej dziedzinie ale wy na pewno już odlewaliście elementy z plastiku np. felgi. i Proszę was o padanie dokładnej nazwy preparatu i gdzie mogę go znaleźć. A może macie jakieś inne swoje metody w odlewaniu form. Pozdrawiam z góry i czekam na opinie profesjonalistów i doświadczonych modelarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibu26 Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 czy nikt mi tu nie pomoże ?????? proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Co do sklajania są na allegro specjalne spreye do tego by się formy nie lapiły, co do reszty to nie licz na odpowedź też chciałęm kiedyś odlewać i tylko nauka na własnych błędach. Jak na razie poprzestałem na zrobieniu formy i nic więcej. Wieć jak formę zrobić moge powiedzic ale czy dobrze nie wiem bo nie przetestowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi